Trouwambtenaren

Algemeen

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) speelt een belangrijke rol bij de voltrekking van huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is dan ook fijn als het klikt. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke dag van maken. De trouwambtenaar neemt contact met u op om een afspraak te maken om de ceremonie te bespreken. Heeft u een voorkeur voor één van onze trouwambtenaren? Geef dit aan wanneer u melding doet of tijdens het gesprek waarin de praktische zaken worden doorgenomen. Op basis van beschikbaarheid wordt gekeken of de trouwambtenaar van uw keuze uw huwelijk kan voltrekken of uw partnerschap kan registreren.

Onze trouwambtenaren

Bianca, Desiree en Franciëlla

Zij stellen zich graag voor:

[Titel nog niet beschikbaar]

Persoonlijk, met passie en warmte…

Naast mijn eigen bedrijf in Coaching, Training en Interimmanagement ben ik met veel passie en plezier trouwambtenaar voor de gemeente Kapelle.
Als BABS mag ik een belangrijke rol spelen in het leven van twee mensen die elkaar het ja-woord geven, dat vind ik een hele eer. Ik zorg daarom ook altijd dat het een ceremonie wordt om nooit te vergeten!

Tijdens de kennismaking met jullie als aanstaand bruidspaar raak ik meestal snel de kern, wat mij inspireert bij het maken van mijn speech. Die werk ik volledig uit zodat er een persoonlijke en op maat gesneden toespraak ontstaat. En deze houd ik vol passie waarbij een lach en een traan op hun plaats zijn.

Ik houd ervan om huwelijken op een ongedwongen en sfeervolle manier te voltrekken. Op een warme, moderne en persoonlijke manier. Iedereen mag zich op zijn/haar gemak voelen en genieten van een ceremonie waarin jullie leven en eventueel dierbare personen centraal staan. Ruimdenkend, integer en informeel, zijn de sleutelwoorden waarmee ik een goed trouwambtenaar wil zijn. Jullie wensen zijn leidend. Juist de vele verschillende wensen van zoveel verschillende bruidsparen maakt voor mij de taak als trouwambtenaar zo bijzonder. En zijn jullie er nog niet uit hoe je de ceremonie precies invult? Ik denk op een verfrissende manier met jullie mee!

Mijn doel is een bijdrage te leveren aan een onvergetelijke trouwdag!
En wat is daarop jullie antwoord?

Die ene dag...

Als jullie deze site bezoeken hebben jullie al veel nagedacht en gesproken over die ene dag die heel bijzonder moet worden en waar jullie met veel plezier op terug willen kijken. Zelfs jaren later zullen jullie die dag nog voor jullie kunnen halen. Die dag, jullie trouwdag, moet dus heel speciaal worden! Als trouwambtenaar van o.a. de gemeente Kapelle heb ik een ruime ervaring om deze dag ontspannen, sfeervol en heel persoonlijk te laten beginnen met de officiële huwelijksvoltrekking.

Heel graag maak ik binnenkort kennis met jullie en bespreken we hoe jullie de ceremonie willen invullen. Jullie wensen staan centraal bij het maken van mijn speech. Hierbij mag humor niet ontbreken, maar is er ook ruimte voor emotie en een serieus moment. Willen jullie zelf een gedeelte invullen? Geen probleem! Samen kijken we hoe we jullie wensen vorm gaan geven. Elk huwelijk is immers uniek en jullie zijn unieke mensen met unieke wensen.

Mijn ja-woord hebben jullie al om een mooie herinnering te hebben aan die ene dag die zo bijzonder is in een mensenleven.

Mijn naam is Franciëlla Chamuleau- Dommanschet  Geboren in 1973. Getrouwd op 14 februari 2003.  Jawel op Valentijnsdag. 2 kinderen ( 2005-2009) Woonachtig in het mooie en  gezellige Schore.   Mijn passie is een huwelijksceremonie, die aan jullie wensen voldoet. Ik ben in meerdere gemeentes Trouwambtenaar, en doe dit met heel veel plezier sinds 2015.   Samen gaan we kijken, wat jullie verwachten en willen op JULLIE dag. Speciaal, persoonlijk, gezellig, met humor maar ook een traan. Alles is mogelijk. We maken een ceremonie op maat.

Zie ik jullie binnenkort,  zodat we samen jullie dag ook echt JULLIE dag kunnen maken?  

Veel liefs Franciëlla

BABS voor één dag

Ook een familielid of een vriend(in) kan uw huwelijk of partnerschap voltrekken. De enige voorwaarde is dat hij/zij 18 jaar of ouder is en niet onder curatele staat. Deze persoon wordt dan voor de gelegenheid benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij de plechtigheid is altijd een ambtenaar burgerlijke stand aanwezig. Deze ambtenaar zorgt ervoor dat de ceremonie op de juiste manier verloopt.

Als u een ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag wilt laten benoemen, moet u het aanvraagformulier invullen. Het formulier moet tien weken voor de voltrekking van de plechtigheid binnen zijn bij de gemeente Kapelle. Op het formulier staat welke documenten u moet opsturen en naar welk adres. Het benoemen van deze ambtenaar voor één dag kost €189,10 in 2024.

Een aanvraag voor een trouwambtenaar voor één dag moet uiterlijk vijf maanden voor de huwelijksdatum door het college zijn ontvangen.