PMD aanbieden in doorzichtige zakken

PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Dit wordt apart ingezameld om hier nieuwe producten en verpakkingen van te maken. Om het PMD goed te verwerken, mogen er geen andere materialen in het PMD zitten. Ook mag u het PMD alleen aanbieden in doorzichtige zakken. Sinds kort wordt beter gelet op het aanbieden van PMD. Biedt u uw PMD aan in een ondoorzichtige zak of zit er ook ander materiaal bij het PMD? Dan laat de inzameldienst deze zakken staan. En plakt hierop een sticker met daarop de reden waarom deze PMD-zak niet is meegenomen.

Plastic zak

Vuilniszak

Wat mag bij het PMD

Bij het PMD mogen alleen verpakkingen van plastic, metaal en drinkpakken. Denk bijvoorbeeld aan plastic flessen, plastic vleesschaaltjes, tandpastatubes, blikjes en bijvoorbeeld vlapakken. De verpakkingen moeten goed leeg zijn. Plastic dat geen verpakking is, mag dus niet bij het PMD. Dus geen plastic speelgoed of andere spullen van hard plastic. Ook piepschuim mag niet bij het PMD. Twijfelt u of het plastic bij het PMD mag of bij het restafval hoort? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl!

Doorzichtige zakken gratis aanvragen

De doorzichtige zakken voor het verzamelen en aanbieden van PMD kunt u gratis aanvragen. Dit kan via www.zrd.nl onder zelf regelen of telefonisch via 0115 - 47 81 00. 

Tip: Bind meerdere PMD-zakken aan elkaar om te voorkomen dat ze wegwaaien.