Ondernemersklimaat

Gemeente Kapelle ligt middenin het groene hart van Zuid-Beveland. Kapelle is letterlijk en figuurlijk een bloeiende gemeente. De kernen Kapelle, Biezelinge, Eversdijk, Schore en Wemeldinge worden omringd door groene landschappen en boomgaarden. Wemeldinge ligt bovendien aan de Oosterschelde. De gemeente Kapelle telt ruim 13.000 inwoners.

De centrale ligging ten opzichte van België en West-Brabant, goed bereikbaar via de A58, maken de gemeente Kapelle een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. De gemeente biedt ruimte voor vestiging en ontwikkeling van bedrijven op de bedrijventerreinen Smokkelhoek en Choorhoek.

Bedrijven

De gemeente Kapelle is al jaren de vestigingsplaats van aantal grote bedrijven, waaronder Seasun, glastuinbouwbedrijf, (telen van verschillende soorten tomaten en paprika’s), DLF (gespecialiseerd in zaden), Coroos (conservenfabriek), Hapro (zonnebanken en dakkoffers), Ecotank (bulkopslag voor o.a. de levensmiddelen-, fermentatie- en veevoederindustrie), Hoondert staalbouw en CZAV (dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland).

Land en tuinbouw

De Landbouw is belangrijk in de gemeente. Fruitteelt is daar een belangrijk onderdeel van. De mix landbouwgrond en fruitteelt zorgt voor een aantrekkelijk gebied met ruimte voor verdere ontwikkeling van de bestaande bedrijven. In de Willem Annapolder ligt een glastuinbouwcomplex. Ook daar zijn nog volop mogelijkheden voor ontwikkelingen, bijvoorbeeld aquacultuur (in lage bassins).

Toerisme

Recreatie wordt steeds belangrijker. De vraag neemt toe. Drie campings, een camperpark, twee recreatieparken met recreatiewoningen, B&B ‘s, hotels en een motel bieden de toeristen een mooie plek in onze gemeente. Toeristen kunnen genieten van de groene landschappen, de Oosterschelde en Westerschelde, fruitteeltmusea, de jachthaven, de strandjes, duiklocaties, de Zeeuwse cultuur en de vele evenementen. Er zijn heel veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen, duiken, varen, noem maar op. Bovendien ligt Kapelle dichtbij aantrekkelijke plaatsen, zoals Goes en Yerseke.