Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval

Algemeen

Heeft u veel medisch afval? Dan kunt u tussen 1 oktober en 31 december korting van de afvalstoffenheffing aanvragen.

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier is van 1 oktober tot en met 31 december te vinden op www.sabewazeeland.nl of af te halen op het gemeentehuis, kerkplein 1 in Kapelle.  U stuurt dit formulier samen met de bijbehorende bewijsmiddelen naar Sabewa. Welke bewijsmiddelen dit zijn, kunt u vinden op www.sabewazeeland.nl.

Huishoudens die eerder een aanvraag hebben ingediend en de korting ontvangen hebben, zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de inhoud van deze regeling.

Hoogte korting

Huishoudens die gebruik maken van rolcontainers voor restafval hoeven per belastingjaar maximaal 9 ledigingen te betalen bij eenpersoonshuishoudens en 13 ledigingen bij meerpersoonshuishoudens.

Huishoudens die gebruik maken van een verzamelcontainer voor restafval hoeven per belastingjaar de eerste 104 aanbiedingen aan de verzamelcontainer niet te betalen. Dit geldt voor zowel eenpersoons- als meerpersoonshuishoudens.

Regeling

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de tekst van de beleidsregel “Reductie afvalstoffenheffing bij medisch afval Gemeente Kapelle 2021”. Deze is ook af te halen op het gemeentehuis.

Diftarsysteem

De gemeente Kapelle biedt haar inwoners met het Diftarsysteem de mogelijkheid om minder afvalstoffenheffing te betalen als zij minder restafval aanbieden. Inwoners die door een chronische ziekte of medische beperking veel medisch afval hebben, bieden dat afval aan bij het restafval. Voor hen is het vaak onmogelijk om hun restafval minder vaak aan te bieden en zo in aanmerking komen voor een lagere afvalstoffenheffing.

Vanaf 1 januari 2018 kunnen zowel de huishoudens in Kapelle die gebruik maken van rolcontainers als de huishoudens die gebruik maken van verzamelcontainers en die te maken hebben met een chronische ziekte of medische beperking onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de afvalstoffenheffing.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Sabewa Zeeland via info@sabewazeeland.nl of het telefoonnummer 088-999 58 00  (tussen 9.00u en 13.00uur)