Inzamelen grof huishoudelijk afval

Is het voor u lastig om zelf uw grof afval naar de milieustraat te brengen? Dan kunt u het op 2 momenten per jaar meegeven met De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) tijdens hun grof afvalroute. De eerstvolgende keer is op dinsdag 26 september 2023.

Aanmelden van grof afval kan bij de ZRD tot en met maandag 25 september 2023 vóór 12.00 uur, via https://zrd.nl/grof-huishoudelijk-afval-afspraak-maken of via de ZRD-app. Als u verschillende afvalsoorten heeft, dan moet u deze apart aanmelden Bijvoorbeeld tuinafval en een koelkast. Lukt dit niet? Dan kunt u bellen met de ZRD via 0115 – 47 81 00. 

Belangrijk bij aanbieden van grof huishoudelijk afval

  • Het afval moet uiterlijk om 07.30 uur aan de weg staan.
  • Het afval moet u op openbaar terrein aanbieden (niet op eigen terrein).
  • De aanbiedlocatie moet toegankelijk zijn voor onze vrachtauto.
  • U mag maximaal 2 m³ afval aanbieden.
  • De omvang van het afval moet hanteerbaar zijn voor onze medewerkers en de bundels mogen maximaal 23 kg wegen.
  • U maag geen bedrijfsafval aanbieden.
  • Biedt u een fiets aan, dan vragen wij u een label aan de fiets te hangen dat deze meegenomen mag worden
  • U hoeft niet thuis aanwezig te zijn

Wat nemen we mee en wat niet

De grof afvalroute is alleen voor huishoudelijk afval. We nemen niet alle soorten afval mee. Kijkt u op www.kapelle.nl/grof-afval-aanbieden voor wat we wel en niet meenemen. 

Eerste kubieke meter gratis

We nemen maximaal 2 m³ mee. De eerste m³ is gratis en de tweede m³ kost
€ 21,-. 

Afval inleveren bij de milieustraat

U kunt een uw grof huishoudelijk afval ook gratis inleveren bij de milieustraat aan de Dijkwelseweg 1A in Kapelle. Afvalstromen die u niet op de milieustraat in Kapelle kan inleveren zijn: asbest, autobanden, gasflessen, geïmpregneerd hout, gipsplaten, grond, harde kunststoffen en matrassen. De reden hiervoor is dat we bovengenoemde afvalstromen gescheiden moeten inzamelen. En hiervoor is niet voldoende ruimte op de milieustraat in Kapelle. Dit afval kunt u wel inleveren op de milieustraten in Goes, Kruiningen en Nieuwdorp. Kijk voor de openingstijden van de milieustraten op www.zrd.nl.