Herdenking 4 mei

Na twee jaar in stilte te hebben moeten herdenken, mogen we dit jaar weer herdenken zoals we voor de pandemie deden. We herdenken op vier mei de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesmissies hierna. We staan stil bij hen die sneuvelden, terwijl er gevochten werd voor de vrijheid waarvan we vandaag de dag nog mogen genieten, maar die nooit vanzelfsprekend is.

πƒπžπŸπ’π₯Γ© 𝐞𝐧 𝐑𝐞𝐫𝐝𝐞𝐧𝐀𝐒𝐧𝐠𝐬𝐝𝐒𝐞𝐧𝐬𝐭

Vanaf het Memorial ’40-’45 aan de Goesestraatweg 6 vertrekt rond 18.40 uur het defilΓ© met oud-commando’s, veteranen en leden van de scouting naar de kerk op het Kerkplein. Iedereen die wil kan zich aansluiten.Β  Daar begint om 19.00 uur een herdenkingsdienst met een kerkelijk Γ©n een burgerlijk deel. Aansluitend vindt een stille rondgang plaats, waarna we stil staan bij het monument in de kerktuin. Hier vindt de twee minuten stilte plaats en worden kransen en bloemen gelegd. Na de plechtigheid is er gelegenheid voor ontmoeting in de kerk onder het genot van een kopje koffie of thee.

𝐕π₯𝐚𝐠 𝐑𝐚π₯𝐟𝐬𝐭𝐨𝐀 𝐑𝐚𝐧𝐠𝐞𝐧

Als laatste nog een verzoek aan iedereen en in het bijzonder aan een ieder die langs de route van het defilΓ© woont: wilt u uw vlag deze dag halfstok hangen?

Graag tot ziens,
Vier mei comitΓ© Kapelle.

Herdenking 4 mei 2021

Kransen Burgemeester en kinderburgemeester Burgemeester en kinderburgemeester staan voor kransen, vlag halfstok bij de kerk Gedicht van kinderburgemeester Toespraak burgemeester Trompetist Kaars met een bloemstukje Vlag halfstok bij het gemeentehuis