Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Sinds 1 maart 2022 is Kapelle een JOGG-gemeente. JOGG staat voor: ‘Gezonde jeugd, gezonde toekomst’. De JOGG-aanpak is een lokale, integrale en duurzame aanpak gericht op jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving (ouders, school, fysieke omgeving etc.).

Met de JOGG-aanpak zetten verschillende lokale partijen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de supermarkt die flesjes water sponsort voor een hardloopwedstrijd. Dit is een eenmalige samenwerking, maar we gaan er natuurlijk voor dat de omgeving van de jongeren zich structureel inzet voor een gezondere jeugd. Beetje bij beetje verandert de omgeving: de gezonde keus wordt weer normaal.

Lees meer over de JOGG-aanpak

Wat doen we

Gezonde sportkantine: Teamfit!

Met Teamfit! wil JOGG de kantines van sportclubs gezonder maken. Er is een TeamFit-coach die kan helpen om de sportomgeving gezonder te maken. Hierdoor kunnen sporters en bezoekers een gezonde keuze maken als zij in de kantine iets willen eten. Wil je meer informatie of je eigen sportkantine aanmelden? Neem contact op via de mail sociaaldomein@kapelle.nl

Samenwerken

Wil je meedenken of meewerken aan de gezonde toekomst van onze jeugd. Neem contact met ons op.