Gemeentearchief

In het gemeentearchief worden zowel geschreven stukken als kaarten, foto's en krantenknipsels bewaard. De eerste akten van de burgerlijke stand dateren uit 1811 en de oudste bevolkingsregisters uit 1850. De archieven van vóór 1990 zijn overgebracht naar het Zeeuws Archief in Middelburg. Hier zijn onder andere de openbare bevolkingsregisters, gemeenteraadsverslagen, bouwtekeningen, foto's en kaarten van de gemeente Kapelle vrij in te zien. Bouwdossiers van 1970 tot heden en de archieven van na 1990 zijn in Kapelle aanwezig.

-

Elke gemeente kan slechts gegevens aanleveren over registraties die in de gemeente zelf hebben plaatsgevonden. Het is dus heel goed mogelijk dat u voor uw stamboom een hele reeks gemeenten moet benaderen. In het Zeeuws Archief zijn oude gegevens te vinden van alle Zeeuwse gemeenten. Indien u zelf in het archief wilt zoeken, kunt u terecht in de studiezaal van het Zeeuws Archief.

Voor archiefmateriaal van vóór 1990:

Zeeuws Archief Middelburg
0118 - 67 88 00
info@zeeuwsarchief.nl

Naar het Zeeuws Archief

Voor archiefmateriaal van na 1990:

Documentaire Informatie Voorziening van de gemeente Kapelle
 14 0113
gemeente@kapelle.nl

Beeldbank Kapelle

De beeldbank van Kapelle is een databestand met zo’n 7.500 foto’s, prentbriefkaarten en tekeningen van Kapelle, Biezelinge, Wemeldinge, Schore en Eversdijk over de periode van de 20e eeuw. Helaas kunnen niet alle foto’s worden getoond. Een aantal is gemaakt door professionele fotografen en op hun werk berust auteursrecht. Deze foto’s zijn wel te bekijken in de studiezaal van het Zeeuws Archief, Hofplein 16 in Middelburg.

Beeldbank Kapelle

Bij de gemeente Kapelle kost onderzoek €18,90 in 2024. Kijk voor de tarieven van het Zeeuws Archief op de website van het Zeeuws Archief.

Naar het Zeeuws Archief

Gemeente Kapelle
T: 14 0113
E: gemeente@kapelle.nl