Fitfestival

Algemeen

Tijdens het FitFestival besteden we elke week in september aandacht aan een ander thema: gezonde voeding (week 1), preventie op het gebied van alcohol, drugs en gamen (week 2), sport & bewegen (week 3) en positieve gezondheid (week 4).

Voorwoord burgemeester

In september organiseren wij het Fitfestival. Het festival is het startsein voor een maand waarin we extra aandacht besteden aan gezondheid en vitaliteit. Onze ambitie is om een gezonde generatie te hebben in 2040.

Gezonde voeding - 4 tot 10 september

De eerste 1000 dagen van een kind zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling en de kansen die je later in het leven hebt. Een van de belangrijke onderwerpen waar we aandacht aan willen besteden is daarom vanzelfsprekend gezonde voeding. Als vader van twee kinderen weet ik als geen ander dat het soms lastig is om de groentes in de juiste hoeveelheid naar binnen te krijgen. Maar de ambitie is duidelijk: een gezonde generatie in 2040. 

Voorkomen van verslavingen - 11 tot 17 september

Ook geven we in september extra aandacht aan zaken die helemaal niet gezond zijn. Dat roken ongezond is, dat weten we allemaal wel. En dat kinderen onder de 18 geen alcohol mogen drinken, weten we ook. Maar het gebeurt nog steeds te veel helaas. Het kinderbrein is nog volop in ontwikkeling. En dan is het drinken van alcohol niet goed. Maar ook andere verslavingen kunnen ervoor zorgen dat we minder vitaal zijn en minder prettig oud worden. Bijvoorbeeld een game- of gokverslaving drukt zwaar op mensen en gezinnen.

Sportweek - 18 tot 24 september

Natuurlijk geven we ook aandacht aan sporten en bewegen. Ook dat helpt om fysiek en mentaal lekker in je vel te blijven. September is de maand dat het nieuwe sportseizoen start. Dus hét moment om weer te beginnen met sporten of eens een nieuwe sport uit te proberen. De sportverenigingen in onze gemeente verwelkomen je graag. 

Positieve gezondheid tegen eenzaamheid - 25 september tot 1 oktober

Maar alleen met voeding, voorkomen van verslavingen en bewegen zijn we er natuurlijk nog niet. Ook eenzaamheid is een reden waardoor mensen zich minder gelukkig voelen. Het vergroot de kans op verslavingen en depressie. En daardoor is eenzaamheid ook slecht voor je gezondheid. Niet alleen ouderen zijn eenzaam. Maar ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam. Zelfs in onze gemeente waarin we zo’n actief verenigingsleven hebben, komt eenzaamheid voor. Daarom geven we extra aandacht aan ontmoeten. 

We organiseren een heel leuk fitfestival. Doe vooral mee, want alleen samen zorgen we voor een gezonde generatie in 2040. 

Constantijn Jansen op de Haar

Burgemeester gemeente Kapelle

Programma week 1

Van 4 t/m 10 september richten we ons op gezonde voeding. Via onderstaande link vindt u de activiteiten die deze week plaatsvinden:

Fitfestival week 1 | Gemeente Kapelle

Programma week 2

Op maandag 11 september kunt u kennis maken met 1NUL1. Zij organiseren dan een leuke interactieve informatieavond over misschien wel de grootste online hobby van jongeren: gamen. 

Fitfestival week 2 | Gemeente Kapelle

Programma week 3

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september aanstaande vindt de Nationale Sportweek weer plaats. Een week lang staat samen actief bewegen en sporten in onze dorpen centraal, voor jong en oud. Sporten is niet alleen goed voor je conditie en je lichaam, maar ook helpt het om mentaal lekkerder in je vel te zitten en geeft het energie. Daarom willen we u aanmoedigen om te sporten.

Fitfestival week 3 | Gemeente Kapelle