Column Burgemeester - Station

Mijn vrouw had een cursus in Utrecht en kwam laat weer aan op het station van Kapelle. Een tijdstip dat er geen buurtbus rijdt. Ik was iets te vroeg en stond te wachten achter een kleine rode auto. Na een tijdje viel mij op dat er iemand in de auto zat. Die is ook aan het wachten op een passagier van de trein, dacht ik.

Na een tijdje kwam er een zwarte scooter aanrijden die stopte naast de auto. Snel pakte ik mijn telefoon en ging stiekem filmen. Met de scooter en auto redelijk goed in beeld en ook beide nummerborden. Maar ook zo dat het niet te veel opviel dat ik aan het filmen was. Mijn verwachting was minimaal een drugsdeal. 

Niets bleek minder waar. Al snel werd duidelijk dat het twee geliefden waren die elkaar hier ontmoetten. Even later reed de dame in de auto achter de scooter aan ergens anders naartoe. In mijn gedachten op weg naar haar eerste ontmoeting met haar toekomstige schoonouders. Met schaamrood op mijn wangen verwijderde ik het filmpje weer. Dat ik zo slecht over mijn medemensen had kunnen denken. 

Toch bevond ik mij op een van de criminele hotspots van onze gemeente. Niet omdat hier in drugs wordt gehandeld, maar omdat er steeds meer fietsen worden gestolen. Zeker elektrische. Helaas kan ik er niet de hele dag met een telefoon staan te filmen. Ik schrok weer wakker uit mijn gedachten, mijn vrouw tikte op de ruit van de auto. De deur was nog op slot.