Tweede entreepunt in Wemeldinge

In 2020 is er een nieuwe entreepunt in Wemeldinge gebouwd. Dit entreepunt heeft het thema scheepvaart en is een informatieve beleving. Het staat op het einde van het Kanaalpad, bij de ingang van het Kanaal van Zuid-Beveland tegenover de radarpost.

Het Kanaal van Zuid-Beveland is een belangrijke doorvaarroute naar de Haven van Antwerpen. Ook komen er veel toeristen uit België naar Wemeldinge. Daarom heeft de Haven van Antwerpen besloten er aan mee te betalen. Hierdoor hebben we dit entreepunt kunnen plaatsen.

Belevingspunt voor jong en oud

Door corona hebben we geen officiële opening kunnen houden van dit entreepunt en er nog niet over gecommuniceerd. Daarom willen we er nu aandacht aan geven. Voor zowel volwassenen als kinderen is het een echt belevingspunt. Als u in de kajuit staat, heeft u het gevoel alsof u op een schip staat. U kijkt uit over de Oosterschelde. En als u de QR-code scant, komt u op de website van Ship Finder. U ziet dan welke schepen er op dat moment voorbij varen, wat hun lading is en waar ze naar toe varen. Ook staan er informatiepanelen met verhalen over de aanleg van het kanaal, de belangrijke binnenvaartroutes en de pleziervaart op de Oosterschelde, het Nationaal Park Oosterschelde en de Haven van Antwerpen.

Wilt u ook de Oosterschelde beleven? Neem dan een keer een kijkje bij het entreepunt scheepvaart.

Foto's

Stuurhut entreepunt 't schip Stenen korf met foto bunker Stuurhut entreepunt 't schip