Start ZLM Tour in Kapelle

Datum
tot
Locatie
Kapelle en Wemeldinge
Aanvullende gegevens
Foto: Peter van Rooij

De ZLM Tour, die wordt verreden van 8 tot met 12 juni, start dit jaar in Kapelle. Met een lokale omloop van 12km vanuit de kern Kapelle langs en door onder meer Wemeldinge, heeft Kapelle de eer van start- en finishplaats in rit één van de ZLM Tour.

De ZLM Tour begint met twee etappes in Zeeland. Op dag twee wordt gestart in Gemeente Veere. Rondom en mogelijk zelfs vanuit het historische stadje Veere leggen de renners vervolgens over Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en Noord-Beveland grotendeels het traject af van de vroegere Tacx Pro Classic of Ronde van Midden-Zeeland, via onder meer de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. Finish van deze tweede rit is in Goes. 

De etappekoers, waarvan ZLM ook de komende jaren weer de hoofdsponsor is, heeft daarmee ook in 2022 weer een sterk Zeeuws karakter.

Na de Zeeuwse etappes vervolgt de ZLM Tour haar weg naar Noord-Brabant en Limburg. 

Net als voorgaande jaren is de ZLM Tour opnieuw dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France.

Tijdens de laatste editie van de ZLM Tour in 2019 wisten onder andere Dylan Groenewegen en Caleb Ewan te zegevieren in etappes, terwijl Mike Teunissen er vandoor ging met de eindzege; renners die even later in de Tour ook succesvol bleken. De verwachting is dat ook dit jaar weer een aantal topsprinters aan de start gaat verschijnen in de ZLM Tour.

Meer informatie:
Homepage - ZLM Tour