Schilderijentoonstelling ‘KRACHT’ van Wout Kole

Datum
tot
Locatie
Gemeentehuis, kerkplein 1 Kapelle

Met een serie grote schilderijen brengt de Zeeuwse kunstenaar Wout Kole (1982) een eerbetoon aan het Zeeuwse Trekpaard. Hij verbeeldt het verleden op een moderne manier. Hiermee brengt hij de rijke, historische tijden van vroeger terug naar nu. Van maandag 24 oktober tot en met donderdag 15 december kunt u de tentoonstelling bekijken in de hal van het gemeentehuis. Tijdens het bekijken van de tentoonstelling beleeft u een visuele reis door het Zeeuwse historisch verleden.

Moderne stijl zonder overbodige details

Wout werkt in een moderne stijl. Kenmerkend hierbij zijn het isoleren van het trekpaard op het doek en het weglaten van overbodige details. Om het portret te versterken heeft hij gekozen voor rustige grijze achtergronden.

Karakter en kracht van het trekpaard

Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij het schilderen van dieren is de weergave van het karakter van het dier. Om het karakter van het dier te kunnen schilderen, is het noodzakelijk dat Wout het dier in levenden lijve ziet. Een ander uitgangspunt van deze serie is het weergeven van de kracht en tegelijk de schoonheid van deze kracht.

Keuze voor groot doek

Wout Kole werkt op groot doeken, soms zijn deze meer dan levensgroot. Dit doet hij om de ingetogen kracht van het dier te laten zien. En soms… is kracht meer dan alleen een kar trekken!

Kijk voor meer informatie op www.woutkole.com