Pianoconcert Amber en Carmen Mertens

Datum
Locatie
Gemeentehuis, kerkplein 1 Kapelle

Amber en Carmen Mertens sleepten met hun prachtige klassieke pianospel op de talentenavond Talents & Starz in maart 2022 de eerste prijs binnen. Zij mogen nu een concert geven in de hal van het gemeentehuis te Kapelle, waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Amber Mertens (19) is een klassiek pianiste die op 6-jarige leeftijd haar eerste pianoles heeft gehad. Na twee jaar thuis privéles te hebben gehad werd zij toegelaten tot de talentenopleiding aan de Muziekschool Zeeland te Goes. Daar heeft Amber met veel plezier les gehad van Henny van Eersel, Rien Balkenende en Dies van den Berg. In 2020 slaagde zij op 16-jarige leeftijd voor haar tweetalig VWO-opleiding aan het Pontes Goese Lyceum en is zij toegelaten tot de bacheloropleiding Klassiek Piano aan het conservatorium Fontys (Academy of Music and Performing Arts) te Tilburg. Hier krijgt zij tot op heden les van Nicolas Callot. Ze heeft enkele masterclasses gevolgd bij o.a. Marianne Boer, Lestari Scholtes en Olga Paschenko. Jaarlijks neemt ze met veel plezier deel aan de 3-daagse Summer- en Wintercourses van Wibi Soerjadi. Naast zelf piano te spelen, vindt Amber het ook erg leuk om les te geven en op die manier haar passie voor muziek met anderen te delen.

Carmen Mertens is 12 jaar en zit in de eerste klas van het tweetalig VWO op het Pontes Goese Lyceum. Ze speelt piano sinds haar 5e jaar en krijgt nu les van Karin de Boef aan de Muziekschool Zeeland. Daar had ze voorheen les van Ruud Kerkhove, Dies van den Berg en Henny van Eersel. Sinds haar 8e jaar neemt ze deel aan de talentenopleiding. Via Muziekschool Zeeland krijgt ze regelmatig les van verschillende docenten van het conservatorium in Utrecht. Ze treedt regelmatig op op diverse podia in Zeeland. Afgelopen oktober heeft ze de eerste prijs in categorie A van het Muziekconcours voor de Zeeuwse Jeugd gewonnen. Ook heeft Carmen twee keer deelgenomen aan de Summercourse van Wibi Soerjadi.

Amber en Carmen zullen een divers programma spelen met stukken voor zowel solo piano als quatre-mains.

De toegang is gratis. Door het beperkt aantal plaatsen in de hal van het gemeentehuis verzoeken wij u een plaats te reserveren via info@kapellecultureel.nl