Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Wemeldinge

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne vangen we vluchtelingen uit Oekraïne op. Dit doen we sinds november in het hotel aan de Noordelijke Achterweg 62 in Wemeldinge. Het gaat om 40 tot 45 Oekraïners. Veel inwoners zijn betrokken om deze groep mensen een fijne tijdelijke woonomgeving te bieden. Dit vinden we hartverwarmend!

De opvang in het hotel gaat goed

In het hotel vangen we voornamelijk gezinnen op. We horen positieve geluiden uit de Wemeldingse gemeenschap over de geboden opvang aan deze gezinnen. We zijn trots op al onze inwoners, vrijwilligers en organisaties die hierbij helpen.

Er is langer opvang nodig

De verwachting is dat de oorlog in Oekraïne niet snel voorbij gaat. Daarom kunnen deze mensen niet snel terugkeren naar de Oekraïne. Voor hen is dat natuurlijk verschrikkelijk. Daarom vangen we ze met alle liefde langer op. Omdat de opvang in het hotel maar tijdelijk is, zijn we bezig met het regelen van vervangende opvang.

Het regelen van vervangende opvang kost tijd

Hierdoor is de opvang in het hotel wat langer nodig, dan we in het begin dachten. Op korte termijn starten we met het bouwen van een tijdelijke opvanglocatie aan de Wemeldingse Zandweg 21 in Wemeldinge. De Oekraïners uit het hotel verhuizen hier rond de zomer naartoe.

Wij geven graag antwoord op uw vragen

De inwoners van Wemeldinge hebben een brief van ons ontvangen over deze opvang (Deze vindt u onderaan deze pagina). Zij kunnen zich aanmelden om hun vragen aan de burgemeester te stellen. Woont u niet in Wemeldinge, maar heeft u toch een vraag over de opvang? Bel ons dan via 14 0113 of mail naar gemeente@kapelle.nl. Wij proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.