MAEX Impuls Juridisch advies

‘De MAEX Impuls Juridisch advies van DPA heeft ons geholpen bij het kiezen van de beste rechtsvorm voor het beheren van het dorpshuis. Mede door dit advies hebben we onze stichting succesvol kunnen oprichten.’ - Vrouwen Agatha, Amicitia

MAEX Impuls Juridisch Advies

De MAEX Impuls Juridisch Advies biedt de mogelijkheid om gratis een zakelijk, juridisch vraagstuk voor te leggen aan de professionals van DPA. Past de vraag binnen de expertise van DPA, dan volgt er een match met een specialist van DPA, die de tijd neemt om het probleem te bekijken en een passend advies te geven. De MAEX Impuls Juridisch Advies kan tot en met 31 december 2021 worden aangevraagd. Denk hierbij aan vragen over privacy, geschil met een leverancier tot en met een vraag over statuten. Afgelopen jaar zijn 24 initiatieven geholpen met juridische vragen.

MAEX en Corona

Veel organisaties kunnen door de corona maatregelen (tijdelijk) hun reguliere activiteiten niet uitvoeren. Daardoor is er misschien nu wel meer dan ooit tijd, ruimte en behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren. Want we weten dat zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt er opnieuw een inhaalslag nodig is. Net als in het voorjaar is na ‘social distancing’, ‘sociale cohesie’ hard nodig. Er zal een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Is jouw organisatie ook gebaat bij een juridisch advies? Schrijf je dan nu in op MAEX Zeeland.

Over MAEX 

MAEX is een online platform dat inzicht biedt in initiatieven en sociale ondernemingen. Ieder initiatief/onderneming heeft een eigen profiel, waar ze zelf zichtbaar kunnen maken wat ze doen, welke waarde ze voor hun doelgroep leveren en wie die waarde mede mogelijk maakt. Daarnaast faciliteert MAEX in brede zin transacties tussen initiatieven en fondsen, vrijwilligersorganisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Zo kan via MAEX geld gedoneerd worden of kunnen mensen aan initiatieven worden verbonden, kan een bedrijf via de MAEX Impuls in een initiatief investeren, kan maatschappelijke verantwoord worden ingekocht en kan social return worden ingezet.

Persoonlijk dashboard

Heb je een maatschappelijk initiatief? Maak dan een profiel aan en laat zien welke maatschappelijke waarde jouw initiatief levert. Je krijgt toegang tot een dashboard vol handige apps en koppelingen naar partners die jouw organisatie verder kunnen helpen.