Zuidhoek 1 en 2

Aan de zuidzijde van het dorp Kapelle, ten westen van Biezelinge is de nieuwbouwwijk Zuidhoek of ‘Annie MG Schmidtwijk’ aangelegd. In deze wijk zijn alle straten vernoemd naar figuren uit de boeken van de in Kapelle geboren schrijfster Annie MG Schmidt.

In de wijk zijn ruim 200 woningen voorzien en krijgt een een dorps karakter. Een mix van vrijstaande huizen, rijwoningen en twee-onder-een-kappers wordt gebouwd aan landelijk aandoende lanen. De wijk is dan ook bedoeld voor mensen die de intimiteit en veiligheid van een dorp waarderen en toch dicht bij alle voorzieningen willen wonen. Om een deel van de voorzieningen snel te bereiken is veen fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor aangelegd. Deze tussen is opgesierd met tekeningen uit de boeken van Annie MG Schmidt.

Inmiddels is ruim de helft van de kavels bebouwd met vrijstaande woningen, twee onder één kapwoningen en huurwoningen. Ook starters hebben er een eigen plek gevonden. Daarnaast heeft een kinderopvang haar deuren in Zuidhoek geopend en zijn er bouwkavels voor vrijstaande woningen.

Inmiddels zijn alle kavels in het nieuwbouwplan Zuidhoek 1 en 2 verkocht.

Brief inrichting Annie M.G. Schmidtsingel

Op 25 oktober 2017 heeft de gemeente tijdens een informatieavond het ontwerp van het laatste deel van de Annie M.G. Schmidtsingel gepresenteerd aan de direct omwonenden. Naar aanleiding van het ontwerp hebben een aantal bewoners die niet bij de informatieavond waren, vragen gesteld aan de gemeente. Daarom heeft de gemeente een brief gestuurd aan alle bewoners van de Zuidhoek en de aangrenzende straten over het ontwerp voor de Annie MG Schmidtsingel. Zo heeft iedereen de juiste informatie. Hieronder vindt u de bewonersbrieven en verdere informatie.