Toekomstvisie

Scenario AScenario BStel, u heeft een kompas waarmee u de richting van de gemeente Kapelle kunt bepalen. Hoe zou u de gemeente dan het liefst zien in 2030? Kiest u dan voor een groene, rustige omgeving of juist voor een grijze, bruisende omgeving? Richten we ons op groei en een aantrekkelijke plek voor toerisme? Of behouden we juist het dorpse karakter? Zetten we vooral in op wonen of op werken? Richten we ons op een bepaalde groep?

Over deze en andere vragen gaan wij graag met u in gesprek. Hiervoor nodigen we u graag uit voor de Week van de Toekomst. We nodigen u graag uit voor één van onze bijeenkomsten in Schore, Wemeldinge, Kapelle en Biezelinge.

Toekomstvisie

Misschien bent u eerder aanwezig geweest tijdens de inwonersavonden in november 2018. Tijdens deze avonden hebben we thema’s opgehaald die voor u belangrijk zijn. Tegelijkertijd hebben we ook geleerd dat het best lastig is om op basis daarvan echte keuzes te maken voor de verdere toekomst. Om die reden hebben wij onderzoeksbureau Futureconsult gevraagd scenario’s te schrijven waarin alle thema’s die u belangrijk vindt beschreven staan. De scenario’s laten keuzes zien: waar kiezen we wel voor en waar kiezen we bewust niet voor? Hierover gaan we graag samen in gesprek.

Scenario CScenario C

Programma

  1. Woensdag 10 april in het dorpshuis Schore, Nieuwe Kerkplein 15, Schore
  2. Donderdag 11 april in dorpshuis De Wemel, Dorpsplein 1, Wemeldinge
  3. Maandag 15 april in dorpshuis De Vroone, C.D. Vereekestraat 74, Kapelle
  4. Woensdag 17 april in de Heyzon, Jufferswegje 31, Biezelinge
  • 19.00 uur   Inloop
  • 19.30 uur   Welkom door een lid van de gemeenteraad
  • 19.45 uur   Bespreken van de verschillende scenario’s
  • 20.45 uur   Stemmen met de voeten
  • 21.15 uur  Afsluiting en uitleg vervolg
  • 21.30 uur   Einde

Aanmelden

Wij horen graag of u aanwezig kunt zijn. En zo ja, bij welke bijeenkomst. Mocht u tijdens de bijeenkomst in uw kern verhinderd zijn, kunt u uiteraard aansluiten op één van de andere avonden. U kunt zich tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst aanmelden via e.evers@kapelle.nl

Scenario's

Naar verslag inwonersavonden november 2018

Naar tekening inwonersavonden november 2018

Naar brief burgemeester inwonersavonden (Scheldepost 28-11-2018)