Ondersteuning ondernemers/ZZP-ers i.v.m Corona

Het kabinet doet er alles aan banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig te stellen, en de vitaliteit van onze economie te ondersteunen. Daartoe zijn er verschillende financiële noodregelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen. Veel informatie vindt u in onze Factsheet en nieuwsitems op deze pagina. Ook op de website van de Kamer van Koophandel vindt u veel informatie.

Naar Factsheet

Te downloaden:

 • TOZO regeling 3.0 nu aan te vragen

  Het is vanaf 1 oktober mogelijk om een nieuwe aanvraag als ook de verlenging van de Tozo-regeling 3.0 en de lening voor bedrijfskapitaal 3.0 aan te vragen. 

 • Arbeidsmigranten in de coronacrisis

  Arbeidsmigranten werken veelal in cruciale sectoren, zoals de voedselketen en de logistiek. Het is belangrijk voor de continuïteit van uw onderneming dat u en uw medewerkers de richtlijnen van het RIVM naleven. Als meerdere medewerkers besmet raken kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijfsprocessen.

 • 20 mei: Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus (zie infographic hieronder).

 • Factsheet ondernemers

 • KVK Coronaloket

  De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel heeft een loket voor ondernemers geopend.

 • Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

  De Noodmaatregel ondernemers waar eerder over gecommuniceerd is heet nu Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS).

 • Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Op 31 maart 2020 is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) gepresenteerd. Via NOW kunnen werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies hebben een tegemoetkoming in hun loonkosten aanvragen.

 • Bijstand voor ZZP-ers: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is in het leven geroepen om zelfstandigen (inclusief zzp'ers) inkomensondersteuning te verschaffen.

 • Impuls Zeeland biedt hulp aan ondernemers

  Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen de komende drie maanden bij Impuls Zeeland een voucher aanvragen, waarin een deel van de kosten voor het inhuren van een (financieel) adviseur worden vergoed.

 • Agrarische sector

  Specifieke steunmaatregelen en informatie voor de agrarische sector staan vermeld op de website van ZLTO

 • Digitale ondersteuning

  Digitale experts uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gaan ondernemers in nood helpen om hun bedrijf overeind te houden. Dat gebeurt via gratis webinars op dinsdag en donderdag om 20.00 uur.

 • Innoveren en digitaliseren

  Ondernemers kunnen bij Dockwize terecht voor praktische vragen over het versneld innoveren en digitaliseren van bedrijfsvoering en werkzaamheden via www.ikmoetdigitaal.nl.

 • Aan de slag in Zeeland (AMRZ)

  Heeft u ondersteuning van gemeenten of UWV nodig voor het matchen van vraag en aanbod (zowel voor ondernemers als werkzoekenden), stel dan uw vraag in een mail aan ondernemers@aandeslaginzeeland.nl  

 • Gemeente Kapelle betaalt facturen sneller

  Om de ondernemers en ZZP-ers zo goed mogelijk te ondersteunen, gaat de gemeente Kapelle daar waar mogelijk de facturen sneller betalen dan de bestaande norm.

 • Evenementenvergunning

  Bedrijven/ instanties die al een evenementenvergunning hebben aangevraagd en betaald, waarvan het evenement niet door kon gaan, hoeven volgend jaar geen leges te betalen.

 • Uitstel van betaling gemeentelijk- en waterschapsbelastingen

  Ondervindt u problemen met het betalen van de gemeentelijk- en waterschapsbelastingen? Dan kunt u uitstel van betaling aanvragen tot 1 juli 2020.

 • Ondernemersavond

  De ondernemersavond van 28 mei ging niet door. Waarschijnlijk wordt deze naar het najaar verplaatst. Verdere info volgt later.

 • Dockwize helpt ondernemers het hoofd boven water te houden met SOS programma

  Wegvallende orders en verkopen zorgen voor acute problemen. De 1,5 meter economie is voor veel ondernemers een grote uitdaging. Reden genoeg voor Dockwize om Zeeuwse ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden! 

 • Bonnenboekje - Koop Lokaal

  Graag willen we lokale ondernemers helpen, door het lokale koopgedrag te stimuleren. Het idee is om een bonnenboekje uit te geven met leuke acties waarmee we, zowel inwoners van de gemeente Kapelle als de toeristen die in de gemeente verblijven, verleiden om lokale aankopen te doen.

 • Richtlijnen voor Verantwoord Winkelen

  Met richtlijnen voor winkeliers en hun klanten willen ondernemingsorganisaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ervoor zorgen dat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken.

 • Reisgids Hello Zeeland

  Reisgids Hello Zeeland helpt Zeeuwse ondernemers via de website van Hello Zeeland cadeaubonnen te verkopen, die in te wisselen na de coronavirus.

 • Campagne Kooponzeoogst

  ZLTO en andere landbouworganisaties starten een campagne Kooponzeoogst om daarmee de telers van hun producten af te helpen. Telers, bedrijven en consumenten kunnen zich melden op de Facebookpagina Kooponzeoogst.

 • EZK maakt coaching voor mkb in coronaproblemen gratis

  Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor. Besloten is om dat dit jaar gratis te maken.