Ondersteuning ondernemers/ZZP-ers i.v.m Corona

Het kabinet doet er alles aan banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig te stellen, en de vitaliteit van onze economie te ondersteunen. Daartoe zijn er verschillende financiële noodregelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen. Veel informatie vindt u in onze Factsheet en nieuwsitems op deze pagina. Ook op de website van de Kamer van Koophandel vindt u veel informatie.

Naar Factsheet

Te downloaden:

 • Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Heeft u werknemers en heeft u omzetverlies door de coronacrisis? Dan kunt u via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen.

 • Noodpakket voor ondernemers

  Het is vanaf 1 oktober mogelijk om een nieuwe aanvraag als ook de verlenging van de Tozo-regeling 3.0 en de lening voor bedrijfskapitaal 3.0 aan te vragen. 

 • Arbeidsmigranten in de coronacrisis

  Arbeidsmigranten werken veelal in cruciale sectoren, zoals de voedselketen en de logistiek. Het is belangrijk voor de continuïteit van uw onderneming dat u en uw medewerkers de richtlijnen van het RIVM naleven. Als meerdere medewerkers besmet raken kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijfsprocessen.

 • 20 mei: Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus (zie infographic hieronder).

 • Factsheet ondernemers

 • KVK Coronaloket

  De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel heeft een loket voor ondernemers geopend.

 • Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

  De Noodmaatregel ondernemers waar eerder over gecommuniceerd is heet nu Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS).

 • Impuls Zeeland biedt hulp aan ondernemers

  Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen de komende drie maanden bij Impuls Zeeland een voucher aanvragen, waarin een deel van de kosten voor het inhuren van een (financieel) adviseur worden vergoed.

 • Agrarische sector

  Specifieke steunmaatregelen en informatie voor de agrarische sector staan vermeld op de website van ZLTO

 • Innoveren en digitaliseren

  Ondernemers kunnen bij Dockwize terecht voor praktische vragen over het versneld innoveren en digitaliseren van bedrijfsvoering en werkzaamheden via www.ikmoetdigitaal.nl.