Vertrek burgemeester Anton Stapelkamp

‘Dankbaar voor zo veel moois in deze Zeeuwse jaren’

De gemeenteraad van Aalten heeft maandagavond besloten om Anton Stapelkamp voor te dragen als hun nieuwe burgemeester. Waarschijnlijk eind december wordt hij benoemd als eerste burger van Aalten. "Donderdag word ik 56. Ik hoefde zeker niet persé naar een grotere gemeente. Ik had en heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad. Ben verknocht geraakt aan de mensen en de omgeving. Maar met Aalten heb ik een bijzondere band: al sinds 1500 komt de naam Stapelkamp daar voor."

BurgemeesterAnton Stapelkamp is sinds 25 februari 2011 burgemeester van Kapelle. Zijn nieuwe gemeente Aalten telt 27.000 inwoners, van wie er ongeveer 15.000 in de hoofdplaats Aalten wonen. Stapelkamp werd op 12 oktober 1961 geboren in Den Haag. Vanaf 2001 was hij dagelijks bestuurder bij de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Voordat hij burgemeester werd van Kapelle, was Stapelkamp docent Openbaar Bestuur en Sociale Zekerheid op het ROC Albeda College in Rotterdam. In februari van dit jaar begon Stapelkamp aan zijn tweede termijn als burgemeester van Kapelle.

Enthousiasme
 

De eerste burger van Kapelle verdiepte zich in natuur, landschap, identiteit, cultuur en geschiedenis. "Dit zijn onderwerpen die me mijn hele leven al boeien. Voor wie mij kent, was het ook niet verrassend dat ik me stortte op zaken als Toujours Kapelle, de Oosterscheldeweek, 150 jaar Kanaal door Zuid-Beveland en de cursus Politiek Actief voor inwoners." Samen met raad en college werkte hij ook aan tal van vernieuwingen in het gemeentebestuur. Zijn meest recente project voor de inwoners van Kapelle is de realisatie van de Groengids die met deze Scheldepost bij alle inwoners van de gemeente wordt bezorgd.

Hartverwarmend


"Maar bovenal heb ik in die zes jaren ontzettend veel aardige mensen ontmoet. Mensen met passie voor hun werk, hobby of overtuiging. Mensen met een groot hart voor hun medemensen. Hartverwarmende ervaringen, bijvoorbeeld tijdens de opvang van vluchtelingen in de sporthal. Een vrouw die de overburen in huis neemt als de woning afbrandt. De zorg voor elkaar als er een fruitbedrijf afbrandt. Mensen die dag in dag uit als vrijwilliger maaltijden rondbrengen, eenzamen bezoeken, mantelzorgers ontlasten, kinderen trainen, noem maar op. En ik ontmoette talloze bruidsparen die een jubileum vierden. Mijn vrouw en ik zijn dankbaar voor zo veel moois in deze Zeeuwse jaren."

Afronding


De komende periode wil Stapelkamp graag nog een aantal projecten afronden in Kapelle. Het gaat onder meer om een integriteitsnota en het sportcentrum. "Ook wil ik heel graag nog een zwieper geven aan het toerisme in Wemeldinge. Het wordt een drukke tijd, ik ga me niet vervelen de komende maanden tot mijn vertrek."