Rioolreiniging en rioolinspectie

Vanaf maandag 9 december vinden er rioolreinigingswerkzaamheden plaats binnen de gemeente Kapelle. Gelijktijdig wordt de toestand van het riool door middel van een inspectiecamera vastgelegd.

AmaliapleinDe werkzaamheden kunnen leiden tot verkeershinder. Als een toegangsput voor uw inrit ligt, kan deze enige tijd geblokkeerd zijn. Aangezien de riolering met hoge druk wordt gereinigd, gebeurt het soms dat de binnen riolering wordt leeggezogen, met als gevolg een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen en hierdoor het waterslot te herstellen. Soms komt het voor dat het water omhoog komt en/of gaat borrelen in het toilet of gootsteen. Door het deksel van het toilet gesloten te houden, kunt u wateroverlast voorkomen.

De aannemer geeft voordat hij aan het werk gaat, door middel van een brief, door wanneer hij bij u in de straat de geplande werkzaamheden uitvoert. Door eventuele slechte weersomstandigheden kan hier van afgeweken worden.

De werkzaamheden vinden plaatst in week 50 en 51 in de volgende straten:

  • Kapelle: Kloosterweg en Ambachtsweg.
  • Wemeldinge: het regenwaterriool in de Spoorlaan, Pr. Beatrixweg, Koningin Emmastraat, Dorpsplein, Dorpsstraat, Bierweg, Wilhelminastraat, Amaliaplein, Danielstraat en Oranjeboomstraat.
  • Biezelinge: gedeelte van de kern.

In het nieuwe jaar gaan we verder met de werkzaamheden in de kernen Biezelinge en Wemeldinge. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot week 8.