NL-Alert

Bij grootschalige incidenten waar grote groepen mensen moeten worden gealarmeerd en geïnstrueerd wordt een NL-Alert ingezet, soms in combinatie met de sirenes. Op termijn moet een NL-Alert voldoende zijn om, in combinatie met websites en sociale media, de bevolking te alarmeren en te informeren.

Logo van NL-alertNL-Alert in Zeeland

In Zeeland wordt zo’n drie keer per jaar een NL-Alert ingezet. Een veel voorkomende reden is een grote brand met veel rookontwikkeling, waarbij grote groepen inwoners geadviseerd wordt om naar binnen te gaan en ramen en deuren gesloten te houden. Maar ook bij de uitval van het alarmnummer 112 op 24 juni is een NL-Alert verstuurd, toen vanuit de landelijke overheid.

Na elke inzet van NL-Alert komen er vragen of opmerkingen vanuit de inwoners. De een heeft een NL-Alert gemist, terwijl deze wel verwacht werd. De ander heeft een NL-Alert ontvangen terwijl hij of zij zich niet in het risicogebied bevond en weer een ander heeft 10 keer hetzelfde bericht ontvangen. Met als gevolg dat deze de ontvangstmogelijkheid van een NL-Alert soms weer uit wil zetten.

Er zijn allerlei redenen waarom je een NL-Alert wel of niet ontvangt en hoe vaak je een bericht ontvangt. Dit hangt namelijk van diverse factoren af. De belangrijkste staan op www.zeelandveilig.nl. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw toestel actief in gebruik was om bijvoorbeeld via internet een video te kijken of een app te downloaden of dat u in gesprek was. Het tijdstip waarop u het bericht ontvangt is vaak afhankelijk van de provider, wel of niet ontvangen is afhankelijk van het verbonden zijn met een bepaalde zendmast en of u net een bepaald gebied inkomt of eruit weggaat. Het kan zijn dat iemand in de woonkamer verbonden is met een mast die wél uitzendt en de huisgenoot in de keuken met een andere mast, die geen NL-Alert uitstuurt naar die mast.