IkPas: Zet uw alcoholgebruik eens op pauze

Wilt u fris de lente in gaan, uzelf fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met uzelf aan en drink in maart 40 dagen geen alcohol. Door mee te doen leert u ook beter 'nee' zeggen en doorbreek u uw gewoontegedrag. Zet uw alcoholgebruik eens op pauze! Schrijf u in op www.ikpas.nl en doe vanaf 6 maart 2019 mee.
 

Waarom 40 dagen niet drinken?

Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden, dus vaker in de week te drinken; voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij uw alcoholgewoonten en aan den lijve te ondervinden wat alcohol met u doet. Het is alsof u de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt u bewust van de rol van alcohol in uw leven en daarnaast geeft u een goed voorbeeld aan de jeugd, de NIX18-generatie.  
Deelnemers van voorgaande edities voelden zich tijdens IkPas fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bovendien bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Wat is IkPas?

IkPas is de beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met uzelf aangaan. De benaming ‘IkPas’ is positief bedoeld om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waar alcohol wordt aangeboden.

Wanneer?

De 40-dagen actie loopt van woensdag 6 maart tot en met zondag 14 april 2019. 


Aanmelden kan via www.ikpas.nl.

De campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ ondersteunt de landelijke IkPas actie in maart en voert deze op Zeeuwsbreed niveau uit. Onder de naam ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ werken alle Zeeuwse gemeenten samen met GGD Zeeland, Indigo Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant, Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en andere maatschappelijke partners om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken. Zie www.laatzenietverzuipen.nl of www.facebook.com/laatzenietverzuipen voor meer informatie.