Herdenking 4 mei

Ook dit jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesmissies hierna. We staan stil bij hen die sneuvelden, terwijl er gevochten werd voor de vrijheid.

Nu we door de coronamaatregelen allemaal beperkte vrijheid hebben, ervaren we hoe waardevol het is om in vrijheid te kunnen leven. Door deze maatregelen is het dit jaar niet mogelijk om bij de dienst aanwezig te zijn. U kunt de dienst online meekijken via www.kerkdienstgemist.nl.

Herdenkingsdienst

De herdenkingsdienst begint om 19.00 uur in de Nederlandse Hervormde Kerk. De heer Joop van den Berg, kerkelijk werker Hervormde Gemeente, leidt de dienst. De heer Andries Looijen en mevrouw Corrie Mol, van het 4 mei comité, lezen de namen voor van de oorlogsslachtoffers. Daarna leest kinderburgemeester Steyn Almekinders een gedicht voor en houdt burgemeester Fons Naterop een korte toespraak. Vervolgens klinkt het taptoe van de kerktoren, waarna de twee minuten stilte volgen. Hierna legt de burgemeester samen met de kinderburgemeester een krans en legt ook het 4 mei comité een krans.