Gemeente Kapelle hijst Regenboogvlag

Donderdag 11 oktober hijst Annebeth Evertz, wethouder sociaal domein, voor het eerst de regenboogvlag in de gemeente Kapelle. Dat doet ze samen met een vertegenwoordiger van het COC.  Het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day is één van de eerste afspraken uit het samenwerkingsakkoord die wordt uitgevoerd.

Annebeth Evertz: “Met het hijsen van de regenboogvlag laten we als gemeente zien dat iedereen in de gemeente Kapelle zichzelf mag zijn. Vandaag denken we natuurlijk vooral aan de LHBT-gemeenschap (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen en transgenders). Maar in het samenwerkingsakkoord staat dat ook om andere, vergelijkbare redenen een vlag gehesen kan worden.”

De regenboogvlag heeft sowieso een bredere betekenis dan alleen voor de LHBT-gemeenschap. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en in gebieden verspreid over de hele wereld. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de LHBT-beweging en de vredesbeweging.

Het hijsen van de regenboogvlag is niet het enige actiepunt voor de LHBT-gemeenschap uit het samenwerkingsakkoord waarmee Evertz direct aan de slag gaat. In 2019 initieert de gemeente een startbijeenkomst om met de LHBT-gemeenschap in gesprek te gaan. Samen met hen wil Evertz werken aan initiatieven die de acceptatie van LHBT’ers in Kapelle vergroten.