De Zeeuwse Leefstijlroute: unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid

Persoonlijke doelen, verbeteren van uw conditie, minder medicijnen gebruiken, samen wandelen en gezelligheid. Dit zijn ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

Eigen niveau

In twintig weken uw conditie zo verbeteren dat u een paar kilometer kan wandelen. Het gebruik van medicijnen verminderen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer? Dit is in het kort het doel van het leefstijlprogramma. Dit programma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau.

Starttest en intake

Voordat u begint met de wekelijkse wandelingen, neemt een zorgprofessional een conditietest en intake af. Dit kan bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Met deze testresultaten bepalen we uw instapniveau en persoonlijke doel. Zo krijgt iedereen een persoonlijk opbouwprogramma.

Begeleiding

U wandelt elke week onder begeleiding. Dit kan bijvoorbeeld zijn van een fysiotherapeut, diëtist of leefstijlcoach. Maar ook van de buurtsportcoach of vrijwilligers. Aan hun kunt u uw vragen stellen! U bouwt uw conditie op en werkt aan uw persoonlijke doel. En het is ook nog eens heel gezellig om mee te doen. Elke week komt u, samen met alle deelnemers, bij elkaar om uw nieuwe weekschema op te halen. Ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u de andere deelnemers. En kunt u afspreken om ook tijdens de week samen met iemand te wandelen.

Workshops

Tijdens een aantal bijeenkomsten organiseren we workshops. Bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, wandeluitrusting, sport- en beweegaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid!

Meer informatie

De testdagen vinden plaats bij TopzorgGroep Kapelle en de wandelbijeenkomsten bij de Vroone. De Zeeuwse Leefstijlroute start half mei. Kijk voor meer informatie of inschrijven op www.zeelandinbeweging.nl.