Burgemeester Hieltjes en wethouder Evertz nemen deel aan Warme Truiendag

Op vrijdag 15 februari 2019 vindt in het kader van de jaarlijkse Warme Truiendag een klimaat- en energiequiz plaats. De quiz wordt georganiseerd door het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Burgemeester Hieltjes en wethouder Evertz van de gemeente Kapelle gaan met de leerlingen van groep 7/8 van OBS Wemeldinge en de Juliana van Stolbergschool in gesprek over het klimaat en energiebesparing en nemen deel aan de ‘Muts op – muts af quiz’.

Tijdens de jaarlijkse Warme Truiendag wordt energiebesparing extra onder de aandacht gebracht door bijvoorbeeld de kachel een graadje lager te zetten. Om het niet koud te krijgen, trekt iedereen een warme trui aan. Veel scholen, bedrijven en particulieren in Nederland doen al mee aan Warme Truiendag en besparen zo veel energie. De kachel één graad lager levert namelijk al een besparing van 6% energie op (6% minder CO2!). Dus... hoe meer deelnemers, hoe beter!

Klimaat-  en energiequiz

Naast het lager zetten van de thermostaat, zijn er nog veel meer manieren om energie te besparen. Om daar extra aandacht aan te besteden organiseert het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden een klimaat- en energiequiz op verschillende basisscholen. Op vrijdag 15 februari 2019 gaan Zeeuwse bestuurders op elf verschillende scholen met  leerlingen uit groep 7/8 in gesprek over het klimaat en  energiebesparing. Daarna houden ze als een echte quizmaster de ‘Muts op – muts af quiz’ met de leerlingen. Voor de winnaars zijn er leuke duurzame prijzen. De quiz duurt ongeveer 45 minuten.