Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van het actuele nieuws.

 • Zeeland Veilig: voor meer veiligheid in Zeeland

  Hoe goed we met z’n allen ons best doen om Zeeland veilig te houden, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan, denk aan brand in huis of een aanvaring op de Westerschelde. Het is belangrijk dat je dan direct de juiste dingen doet. Want de hulpverlening kan nog zo snel op gang komen, de eerste minuten ben je altijd op jezelf aangewezen.

 • Duurzaam Bouwloket voor energiebesparing en duurzaam verbouwen

  Voor vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken, kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeenten uit de provincie zijn een samenwerking aangegaan met het digitale loket (www.duurzaambouwloket.nl), om haar bewoners te informeren en adviseren over de besparingsmogelijkheden in hun woning. De adviseurs van het loket staan borg voor professioneel, onafhankelijk en gratis advies.

 • Wandelen in Kapelle

  Door enkele enthousiastelingen is het initiatief genomen om gezamenlijk te wandelen, bedoeld voor alle wandelliefhebbers. De eerste wandeling in het nieuwe jaar is in Kapelle. Deze vindt plaats op donderdag 3 januari 2019. We vertrekken om 09.30 uur vanaf De Vroone voor een wandeling van circa vijf kilometer.

 • Feestdagen van NIX

  Geen alcohol tot 18 jaar

  De feestdagen zijn weer in aantocht. Gezelligheid. En daarbij hoort minstens goede wijn, bier en champagne. Of toch niet? Het is normaal dat jongeren niet drinken tot hun 18e jaar. Ook bij het kerstdiner en oudejaarsavond. Maar hoe legt u dat aan uw puber uit?

   

 • Knallend het nieuwe jaar in

  Het einde van het jaar nadert. De feestdagen zijn in zicht. Feestversiering, kaarsen, kerstbomen en vuurwerk verhogen de sfeer, maar ook het brandgevaar. Staat u stil bij de risico’s? Op www.zeelandveilig.nl vindt u een overzicht met tips om uw huis brandveilig te versieren én veilig feest te vieren. Laat de fijne feestdagen niet door brand verpesten.

 • Bekendmakingen week 52

  In week 52 verschijnt De Scheldepost niet vanwege de feestdagen. De bekendmakingen van deze week kunt u lezen op www.officielebekendmakingen.nl en de kennisgevingen op www.kapelle.nl/bekendmakingen.

 • Herten verwijderen van het hertenkamp Wemeldinge

  Tijdens de inloopavond herinrichting hertenkamp van dinsdag 4 december 2018 is medegedeeld dat de herten van het kamp worden verwijderd. Voor het welzijn van de herten kunnen de dieren niet tijdens de uitvoering op het terrein blijven.

 • Definitief ontwerp planvorming wijkaanpak Langegracht en omstreken

  Op maandag 3 december 2018 vond de bewonersavond planvorming wijkaanpak Langegracht en omstreken plaats. Samen met circa honderddertig belangstellenden hebben we de concept inrichtingsplannen doorgenomen.

 • Cederhof Welzijn week 51

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Vragen of klachten over de jaarwisseling

  Vragen

  Mocht u in de aanloop naar de jaarwisseling vragen hebben over carbidschieten, evenementen of de sluitingstijden voor de horeca dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Vonk via a.vonk@kapelle.nl  of 14 0113. Voor alle overige vragen met betrekking tot de jaarwisseling kunt u terecht bij mevrouw I. Stroo via i.stroo@kapelle.nl of 14 0113.

 • Gemeentehuis gesloten

  Vanwege de feestdagen is het gemeentehuis gesloten op 24, 25, 26 en 31 december 2018. Ook op dinsdag 1 januari 2019 is het gemeentehuis gesloten.

 • Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

  Op woensdag 2 januari 2019 willen we als Kapels gemeentebestuur samen met onze inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen het nieuwe jaar inluiden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie kunnen we elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een goed nieuwjaar wensen.

 • Gemeentelijke subsidie verwijderen asbestdaken

  Vanaf 2024 geldt er in Nederland voor particulieren en bedrijven een verbod op asbestdaken. Alle asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht moeten voor deze datum verwijderd zijn. De gemeente Kapelle wil het verwijderen van asbestdaken stimuleren door hiervoor een subsidie ter beschikking te stellen. Voor 2018 is een budget van € 25.000,-- respectievelijk € 15.000,-- beschikbaar.

 • Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval

  De gemeente Kapelle biedt haar inwoners met het Diftarsysteem de mogelijkheid om minder afvalstoffenheffing te betalen als zij minder restafval aanbieden. Inwoners die door een chronische ziekte of medische beperking veel medisch afval hebben, bieden dat afval aan bij het restafval. Voor hen is het vaak onmogelijk om hun restafval minder vaak aan te bieden en zo in aanmerking komen voor een lagere afvalstoffenheffing.

 • Kerstfun XXL

  Op vrijdag 4 januari 2019 vindt het jaarlijkse Kerstfun XXL plaats, hét sport- en spelspektakel in de kerstvakantie. Met dit jaar onder meer vrij zwemmen, stoepranden kampioenschap, tennisclinic en een mega stormbaan.

 • Cederhof Welzijn week 50

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Gewijzigde inzameldag voor plastic en drankenkartons per 1 januari 2019

  Vanaf 1 januari 2019 worden plastic en drankenkartons niet meer op vrijdag opgehaald maar op woensdag. Dit geldt voor de gehele gemeente. De eerste inzameldag van plastic en drankenkartons in 2019 is op woensdag 2 januari. Het inzamelschema van 2019 wordt volgende week in De Scheldepost gepubliceerd.  

 • Opgravingen Franse militaire begraafplaats Kapelle

  Vanochtend zijn de stoffelijke overschotten van twee Franse militairen opgegraven op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle. Van deze twee personen is tot nu toe onbekend wie in welk graf ligt. Op basis van DNA-onderzoek van een familielid wordt getracht de stoffelijke overschotten te identificeren. De opgravingen zijn uitgevoerd door de Bergings- en Identificatiedienst (BID) van de Koninklijke Landmacht. De stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar Soesterberg voor onderzoek.

 • Een kapotte lantaarnpaal meld je snel op ovstoringzeeland.nl

  In de winter is het ’s avonds al vroeg donker. De lantaarnpalen in de openbare ruimte zorgen voor verlichting. Zo kunnen we veilig over straat. Helaas is er ook wel eens eentje kapot en dat zorgt soms voor onveilige situaties. Meld een kapotte lantaarnpaal daarom altijd even via ovstoringzeeland.nl

 • GR de Bevelanden lanceert online diensten voor bijstandsgerechtigden

  Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van Gemeenschappelijk Regeling de Bevelanden (GR de Bevelanden) lanceerde onlangs twee nieuwe online diensten: Snelbalie en Mijn WIZ. Met behulp van deze nieuwe e-diensten, kunnen inwoners van de vijf Bevelandse gemeenten hun uitkeringszaken vanaf nu eenvoudig en snel zelf regelen via hun computer.

 • Wethouder Evertz zet vrijwilligers in het zonnetje

  Op maandag 17 december 2018 zet wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle een groep vrijwilligers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis van Kapelle. De vrijwilligers hebben zich afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet voor de gemeente Kapelle.

 • Bijeenkomst Kapelle van het gas af

  Op vrijdag 21 december 2018 om 20.00 uur vindt in de Gistelliszaal van De Vroone een bijeenkomst plaats over Kapelle op weg naar een gasloze gemeente. Wij verwelkomen u hier graag vanaf 19.30 uur.

 • Uitnodiging raadsvergadering dinsdag 30 oktober 2018

  Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de raad der gemeente Kapelle op dinsdag 30 oktober 2018, om 19.30 uur in het gemeentehuis in Kapelle. We starten met het beeldvormend deel van de vergadering in de Wandelgang (personeelsrestaurant) waarbij we in gesprek gaan over de evaluatie van de lokale beleidsplannen Wmo en Jeugdhulp 2015-2018, aanvang 19.30 uur. Daarna vervolgen we onze openbare vergadering om 20.15 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Kapelle.

  Agenda raadsvergadering 30 oktober 2018

 • Uitnodiging raadsvergadering dinsdag 29 mei 2018

  Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de raad der gemeente Kapelle op dinsdag 29 mei 2018, om 19.30 uur in het gemeentehuis te Kapelle.

  Agenda raadsvergadering 29 mei 2018.

 • Raadsvergadering dinsdag 8 mei 2018

  Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de raad der gemeente Kapelle op dinsdag 8 mei 2018, om 19.30 uur in het gemeentehuis in Kapelle.

  Agenda raadsvergadering 8 mei 2018.