Nieuws

 • Samen bewegen én elkaar ontmoeten

  De afgelopen maanden hebben veel mensen noodgedwongen thuis moeten zitten. Hoe fijn zou het zijn om weer naar buiten te kunnen om te bewegen en elkaar te kunnen ontmoeten? In de maanden juli en augustus bieden de gemeente Kapelle en Cederhof Welzijn u hier de gelegenheid voor. Wat gaan we doen? We ontmoeten elkaar op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur op het terras van ‘De Vroone’ in Kapelle.

 • Koninklijke Onderscheidingen opgespeld

  Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Fons Naterop de vier gedecoreerden ontvangen in de Hervormde kerk in Kapelle. De heer A. Gijssel, mevrouw M.J.H. Lavrijssen-Schepers, de heer A.J. van Liere en de heer J. de Schipper zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hun Koninklijke Onderscheiding is door hun partner opgespeld.

 • Werkzaamheden Wemeldingse Zandweg

  Aan de weg tussen Wemeldinge en Kapelle vinden vanaf maandag 6 juli tot vrijdag 10 juli verschillende werkzaamheden plaats. Gemeente Kapelle en Waterschap Scheldestromen hebben werkzaamheden gecombineerd zodat het verkeer van de Wemeldingse Zandweg zo min mogelijk hinder ondervindt. Gemeente Kapelle voorziet een deel van de weg van nieuw asfalt terwijl iets verderop waterschap Scheldestromen een nieuwe duiker onderdoor de weg plaatst. Tijdens de werkzaamheden is de gehele rijbaan en het fietspad afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

 • Raadsvergadering dinsdag 7 juli 2020

  Onder normale omstandigheden zijn belangstellenden van harte welkom voor het bijwonen van de raadsvergadering. Helaas is dit tot nader orde niet mogelijk.

 • Enquête duurzaamheid

  Van 20 mei tot en met 1 juni 2020 hebben wij uw mening gevraagd over zonneparken en duurzaamheid in de gemeente Kapelle. U kon hiervoor een online enquête invullen. We willen iedereen die deze enquête heeft ingevuld hartelijk bedanken. Uiteindelijk is de enquête ingevuld door 387 personen waarvan er 298 in de gemeente Kapelle wonen. Hieronder zetten wij de belangrijkste uitkomsten van de enquête op een rij.

 • Laat uw mening over onze communicatie en dienstverlening horen!

  De gemeente Kapelle vindt goede communicatie en contact met inwoners belangrijk. Daarom onderzoeken wij hoe inwoners de communicatie en dienstverlening van de gemeente beoordelen. U kunt de vragenlijst tot 15 juli 2020 invullen (Alleen op 3 juli is de vragenlijst niet bereikbaar wegens werkzaamheden). De resultaten worden meegenomen in het communicatie- en dienstverleningsbeleid.

 • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in Kapelle

  De alternatieve uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de Lintjesregen 2020 vindt a.s. vrijdag 3 juli plaats. Burgemeester Fons Naterop overhandigt dan de vier gedecoreerden, in de gemeente Kapelle, alsnog hun onderscheiding. We ontvangen de gedecoreerden en hun familie in de Hervormde kerk. Vanaf 09.30 uur staat de koffie klaar en om 10.00 uur start de uitreiking. De gedecoreerden zijn: de heer A. Gijssel, mevrouw M.J.H. Lavrijssen-Schepers, de heer A.J. van Liere en de heer J. de Schipper.

 • Maatregelen Sabewa gevolgen coronavirus

  Eerder dit voorjaar nam Sabewa Zeeland de nodige maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Inmiddels zijn, in overleg met de Zeeuwse gemeenten en het Waterschap, nieuwe maatregelen genomen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de belastingen. De deadline voor het betalen van belastingen is nu verder uitgesteld naar 1 september. Waar nodig is maatwerk mogelijk.

 • Zeven webinars voor cliëntondersteuners en vrijwilligers

  De gemeenten rondom de Oosterschelde organiseren op 23 juni, 30 juni en 7 juli online bijeenkomsten over cliëntondersteuning.

 • Meld bruine kiekendieven in de akker!

  Het Steunpunt Bruine Kiekendief roept iedereen op om broedende bruine kiekendieven in een akker te melden via steunpuntkiekendief.nl of telefoonnummer 0113 - 23 09 36.

 • Column raadslid Marc van Opstal: Vertrouw op de eigen kracht van mensen

  Bovenstaande is 1 van de 5 richtingwijzers van D66. Mensen hebben de wil, de energie en de vindingrijkheid om zichzelf en hun omgeving te verbeteren. De gemeente moet slechts deze krachten faciliteren, en zij moet grenzen bewaken als iemands vrijheid andermans vrijheid beperkt, tegen grondrechten ingaat, of negatieve impact heeft op milieu of maatschappij.

 • Cederhof welzijn - Samen bewegen én elkaar ontmoeten

  De afgelopen maanden hebben veel mensen noodgedwongen thuis moeten zitten. Hoe fijn zou het zijn om weer naar buiten te kunnen om te bewegen en elkaar te kunnen ontmoeten? In de maanden juli en augustus bieden de gemeente Kapelle en Cederhof Welzijn u hier de gelegenheid voor.

 • Burgemeester en wethouders waarderen aanpassingsvermogen, creativiteit en saamhorigheid

  We hebben de afgelopen maanden een grote verandering meegemaakt in onze samenleving. Opeens was het dagelijks leven niet meer vanzelfsprekend. Mensen werden ziek, maakten zich zorgen over hun gezondheid en die van hun naasten. Werkplekken en schoolbanken werden thuis gecreëerd, feestjes afgelast en verenigingen gingen dicht. Ook voor ondernemers is dit een moeilijke en onzekere periode. Maar onze gezondheid staat en gaat boven alles.

 • Uitnodiging informatiemarkt windenergie 29 juni 2020

  Zeeuwind en Windforce-11 nodigen u uit voor een informatiemarkt over windenergie op maandag 29 juni.

 • Doe mee met de sportactiviteiten in de gemeente Kapelle

  Premier Rutte heeft een oproep aan sportverenigingen gedaan om sportactiviteiten open te stellen voor alle kinderen in de gemeente, dus ook niet-leden. Een aantal sportverenigingen in de gemeente Kapelle geven gehoor aan deze oproep. Heb jij door de coronacrisis niet of weinig kunnen sporten? Of lijkt het je leuk om een sport uit te proberen? Dan is dit een unieke kans. Voetbalvereniging Kapelle, Volleybalvereniging Kapelle, Twirl & Dancefactory, Sportschool Geelhoed (Judo) en Scouting Kapelle stellen hun lessen open voor jullie. Je moet je wel van te voren aanmelden! 

 • Gemeentehuis gesloten

  Vanwege de feestdagen is het gemeentehuis gesloten op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei 2020. Onze medewerkers zijn u op maandag 25 mei 2020 graag weer van dienst.

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Franse Herdenking op 14 mei 2020 gaat niet door

  Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet tegen het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de Frans Herdenking dit jaar niet door te laten gaan in Kapelle.

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Spreekuur van wijkagenten en BOA gaat niet door

  Het spreekuur van de wijkagenten en de BOA gaat aanstaande donderdag niet door. De wijkagenten zijn aanstaande donderdag tussen 17.00 en 20.00 aanwezig via het instagram- en Twitteraccount van de wijkagenten. Je kan ook bellen met 0900 88 44 of voor de BOA met 14 0113.
   

 • Regelingen voor ondernemers i.v.m corona (17-03-2020)

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat je mogelijkheden zijn.

 • Optredens Alwin uitgesteld

  Op 1, 8 en 15 april stonden optredens van Alwin gepland ter ere van het 50 jarig jubileum van de gemeente Kapelle. Door het coronavirus verplaatsen we deze optredens naar later dit jaar. Zodra deze data bekend zijn, informeren we u.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Wandelen in Wemeldinge

  De volgende maandelijkse wandeling (5 km) is op donderdag 5 maart. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Wemel. Om 09.15 uur rijden we gezamenlijk vanaf de Vroone naar de Wemel. Na afloop drinken we daar een kopje koffie/thee.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Cederhof Welzijn week 7

  Kom naar het digitaal spreekuur, de voorlichting over vogels tijdens het Sociaal café en/of het Repair Café met rolstoel- en rollatorkeuring.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.

 • Totaaluitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's voor beide verkiezingen in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).