Nieuws

 • Burgemeester Hieltjes sluit drugspand in Kapelle

  Burgemeester Hieltjes van de gemeente Kapelle heeft  woensdag 19 juni 2019 een drugspand gesloten in Kapelle. Op 18 maart 2019 heeft de politie een inval gedaan in een loods aan de Handelsweg, op de Smokkelhoek in Kapelle. Bij het doorzoeken van de bewuste loods trof de politie harddrugs aan. Vermoedelijk was de harddrugs aanwezig voor verkoop. 

 • Cederhof Welzijn week 25

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Gemeente Kapelle zet burgerhulpverlening in via Stan

  De gemeente Kapelle verbetert de acute hulpverlening door de inzet van burgerhulpverleners in geval van een hartstilstand. De burgerhulp zetten wij in via de alarmeringsapplicatie van HartslagNu.

 • Speeltoren park Korenbloem

  De jaarlijkse inspectie van onze speeltoestellen is pas uitgevoerd. Hierbij is gezien dat de speeltoren in het park Korenbloem in Kapelle in slechte staat is. De speeltoren wordt daarom uit voorzorg verwijderd. De speeltoren wordt vervangen door een uitkijktoren, die gemaakt is van een duurzamere houtsoort en materialen.

 • Waterschap weert zwaar verkeer op zeven bruggen

  Waterschap Scheldestromen heeft onderzoek gedaan naar het draagvermogen van zijn bruggen. Gebleken is dat enkele bruggen niet meer geschikt zijn voor zwaar verkeer. Het waterschap gaat daarom beperkingen voor deze bruggen instellen. Vanaf deze week worden bij deze bruggen borden met een gewichtsbeperking en/of aslastbeperking geplaatst.

 • Iedereen doet mee in de Bevelanden

  Het eerste exemplaar van het magazine ‘Iedereen doet mee!’ van GR de Bevelanden is door André van der Reest, voorzitter van portefeuillehoudersoverleg Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden op 13 juni overhandigd aan mevrouw Poppe uit Geersdijk.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Het Servicecentrum gaat vanaf 1 juli 2019 werken op afspraak. Vanaf dan verandert ook de naam: Servicecentrum wordt Burgerzaken.

 • Cederhof Welzijn week 24

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Uitnodiging raadsvergadering 18 juni 2019

  Graag nodigen wij u uit voor de vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 18 juni 2019, om 19.30 uur in het gemeentehuis in Kapelle.

  Agenda raadsvergadering 18 juni 2019.

 • Expositie Nick van Tilborg

  Nick van Tilborg, geboren op 11 juni 1968 in Bergen op Zoom, tekent en schildert onder meer magisch realistische- en surrealistische landschappen.

 • Zet uw afval voor 7.30 uur aan de straat

  Regelmatig ontvangen wij berichten dat de afvalcontainer niet is geleegd of de plasticzak niet is opgehaald. Meestal komt dit doordat de container of de plasticzak niet op tijd aan de straat staat.

 • Bestemmingsplan ‘Loswal’

  Nieuw bestemmingsplan voor het industrieterrein aan de Kaai in Hansweert/Schore waarbij geen extra geluidsruimte voor de bedrijven en Rijkswaterstaat wordt gecreëerd en nabijgelegen woningen gehandhaafd blijven.

 • Zeeuwse ambities op gebied van jeugdbescherming

  Door Bureau VanMontfoort is een onderzoek gedaan naar een duurzaam aanbod van de GI-taken in Zeeland vanaf 2020. Een Gecertificeerde Instelling (G.I.) voert de regie voor gezinnen en kinderen die te maken krijgen met jeugdbescherming of jeugdreclassering. Op basis hiervan hebben de Zeeuwse gemeenten vandaag besloten om in te zetten op de ambities: betere samenwerking, verkorten van de veiligheidsketen en versterken van de kwaliteit. 

 • Gemeenteraad Kapelle geeft ruimte aan inwoners voor in-spraak en (burger-) initiatieven

  Op 28 mei 2019 heeft de gemeenteraad van Kapelle het geactualiseerde ‘Reglement van Orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente Kapelle 2019’ vastgesteld. Nieuw in dit reglement is het recht van burgerinitiatief. Ook is het spreekrecht van burgers verruimd. Het Reglement van Orde treedt in werking op 10 juni 2019.

 • Cederhof Welzijn week 22

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Het Servicecentrum gaat vanaf 1 juli 2019 werken op afspraak. Vanaf dan verandert ook de naam: Servicecentrum wordt Burgerzaken.

 • Totaaluitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's voor beide verkiezingen in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).

 • Voorlopige uitslagen verkiezingen 20 maart 2019

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de (voorlopige) uitslagen op partijniveau voor beide verkiezingen bekijken.