Nieuws

 • Zonnepanelen niet op eigen dak maar gezamenlijk op dak van KG Fruit

  Dat is nog mogelijk in 2020. Op verzoek van KG Fruit Kapelle wordt door Maak Onze Regio Duurzamer de uitdaging aangegaan, samen met Zonne Collectief Zeeland en Zeeuws Klimaat Fonds, om nog een postcoderooscoöperatie te realiseren in en om Kapelle.

 • Vragenlijst digitale zorg

  De laatste maanden is digitale zorg in een stroomversnelling geraakt. In sommige gevallen scheelt het zorggebruikers tijd, bijvoorbeeld wanneer je online een afspraak kunt inplannen en niet aan de telefoon hoeft te wachten. Wij willen graag in beeld krijgen wat jouw ervaring is met digitale zorg. En of het ook echt voordelen heeft voor jou als zorggebruiker.

 • Hulp gezocht voor vormgeving fototentoonstelling 50 jaar Kapelle

  Vanwege de coronamaatregelen heeft de werkgroep fototentoonstelling 50 jaar Kapelle een tijd stilgelegen. De fototentoonstelling start daarom op 14 december i.p.v. in oktober. We zijn nu weer enthousiast gestart en bezig met het uitzoeken van de foto’s voor de tentoonstelling.

 • Geen bijzonderheden tijdens controle op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle

  De gemeente Kapelle heeft op 16 september in samenwerking met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en de Politie een controle uitgevoerd op en rondom bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle. In verband met Corona is de controle met minder personen uitgevoerd.

 • Fietsen station Kapelle worden verwijderd

  Op 8 september 2020 zijn er 58 fietswrakken gelabeld op het station in Kapelle. Deze fietsen worden op 29 september 2020 verwijderd door de buitendienst. Tot die tijd kunt u uw fiets nog weghalen op het station.

 • Waarom buxus verwijderen op de begraafplaatsen?

  Onze tuinen en struiken zaten er vol mee de afgelopen jaren: rupsen van de buxusmot. De buxusmot komt inmiddels in heel Nederland voor.

 • Bouw nieuwe hoogspanningsverbinding in oktober van start

  TenneT is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. In de eerste week van oktober starten de aannemers met de bouw. Het totale bouwproces van de nieuwe verbinding duurt een aantal jaar. In die periode wordt op meerdere locaties tegelijk en op verschillende tijdstippen gewerkt.

 • Nationale Sportweek: Kapelle sport en beweegt mee!

  Van 19 tot en met 25 september aanstaande vindt de Nationale Sportweek al weer voor de 17e keer plaats. Een week lang staat samen actief bewegen en sporten in onze kernen centraal, voor jong en oud. Ook dit jaar staan er weer vele verschillende sporten en beweegactiviteiten op het programma, mede georganiseerd door lokale sportverenigingen.

 • Tijdig aanbieden van uw afvalcontainer en PMD

  Het komt regelmatig voor dat inwoners hun afvalcontainer en/of zakken met PMD (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen o.a. blik, en Drankenkartons) aanbieden nadat de huisvuilauto al in hun straat is geweest. De huisvuilauto rijdt de inzamelroute maar één keer.

 • Steyn Almekinders blijft kinderburgemeester in Kapelle

  besloten om de termijn van de kinderburgemeester met één jaar te verlengen. Steyn Almekinders werd in december 2019 gekozen tot kinderburgemeester van Kapelle en blijft dit, door deze verlening, tot eind 2021. Daardoor vervalt dit jaar de kinderburgemeesterverkiezing in Kapelle.

 • Uitnodiging bijeenkomst wegenplan

  De gemeente Kapelle werkt aan een wegenplan. In dit plan gaan we beschrijven wat de gewenste functie van wegen en straten is (bijvoorbeeld 50 of 30 km/u). Hoe we onze wegen willen inrichten. En op welke plekken we aanpassingen willen doen, bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

  We deden diverse verkenningen en begin dit jaar hielden we een enquête die door velen werd ingevuld. De resultaten daarvan willen we nu graag met u bespreken. Dit vormt dan de basis voor de verdere uitwerking van het plan.

 • Militaire oefening

  Binnen de gemeente Kapelle houdt de Koninklijke Landmacht een geplande militaire oefening van 4 t/m 11 september 2020.

 • Zeeland in Stroomversnelling: subsidies voor bedrijven, stichtingen en verenigingen

  Zeeland wil de economie verder versterken, door de concurrentiekracht te verhogen. Er zijn aantal subsidieregelingen vanuit Zeeland in Stroomversnelling voor bedrijven, verenigingen en stichtingen.

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Franse Herdenking op 14 mei 2020 gaat niet door

  Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet tegen het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de Frans Herdenking dit jaar niet door te laten gaan in Kapelle.

 • Spreekuur van wijkagenten en BOA gaat niet door

  Het spreekuur van de wijkagenten en de BOA gaat aanstaande donderdag niet door. De wijkagenten zijn aanstaande donderdag tussen 17.00 en 20.00 aanwezig via het instagram- en Twitteraccount van de wijkagenten. Je kan ook bellen met 0900 88 44 of voor de BOA met 14 0113.
   

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Optredens Alwin uitgesteld

  Op 1, 8 en 15 april stonden optredens van Alwin gepland ter ere van het 50 jarig jubileum van de gemeente Kapelle. Door het coronavirus verplaatsen we deze optredens naar later dit jaar. Zodra deze data bekend zijn, informeren we u.

 • Regelingen voor ondernemers i.v.m corona (17-03-2020)

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat je mogelijkheden zijn.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Wandelen in Wemeldinge

  De volgende maandelijkse wandeling (5 km) is op donderdag 5 maart. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Wemel. Om 09.15 uur rijden we gezamenlijk vanaf de Vroone naar de Wemel. Na afloop drinken we daar een kopje koffie/thee.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Cederhof Welzijn week 7

  Kom naar het digitaal spreekuur, de voorlichting over vogels tijdens het Sociaal café en/of het Repair Café met rolstoel- en rollatorkeuring.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.

 • Totaaluitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's voor beide verkiezingen in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).