Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van het actuele nieuws.

 • Burgemeester onthult bord artikel 1 Grondwet

  Burgemeester Hieltjes van de gemeente Kapelle onthult dinsdag 19 februari 2019 in aanwezigheid van gemeenteraadsleden en wethouders een bord in de hal van het gemeentehuis. Op dit bord staat de tekst van artikel 1 van de Grondwet: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’

 • Gemeenten en Intervence kijken samen naar toekomst jeugdreclassering en jeugdbescherming in Zeeland

  De Zeeuwse gemeenten en Intervence hebben samen constructieve en toekomstgerichte afspraken gemaakt over de Jeugdbescherming en Jeugdreclassering in Zeeland. Deze afspraken zijn na een periode van overleg over continuïteit, kwaliteit en betaalbaarheid van deze belangrijke zorg vastgelegd in een bestuursakkoord.

 • Burgemeester Hieltjes en wethouder Evertz nemen deel aan Warme Truiendag

  Op vrijdag 15 februari 2019 vindt in het kader van de jaarlijkse Warme Truiendag een klimaat- en energiequiz plaats. De quiz wordt georganiseerd door het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Burgemeester Hieltjes en wethouder Evertz van de gemeente Kapelle gaan met de leerlingen van groep 7/8 van OBS Wemeldinge en de Juliana van Stolbergschool in gesprek over het klimaat en energiebesparing en nemen deel aan de ‘Muts op – muts af quiz’.

 • Cederhof Welzijn week 7

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • Uitnodiging raadsvergadering 19 februari 2019

  Graag nodigen wij u uit voor de vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 19 februari, om 19.30 uur in het gemeentehuis in Kapelle.

  Agenda raadsvergadering 19 februari 2019

 • Cederhof Welzijn week 6

  Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kapelle. Jong en oud kan bij ons terecht.

 • IkPas: Zet uw alcoholgebruik eens op pauze

  Wilt u fris de lente in gaan, uzelf fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met uzelf aan en drink in maart 40 dagen geen alcohol. Door mee te doen leert u ook beter 'nee' zeggen en doorbreek u uw gewoontegedrag. Zet uw alcoholgebruik eens op pauze! Schrijf u in op www.ikpas.nl en doe vanaf 6 maart 2019 mee.
   

 • Informatiebijeenkomst over de warmtepomp

  Op  donderdag 7 februari 2019 organiseren ZMf en Zeeuwind in samenwerking met de gemeente in De Vroone een informatiebijeenkomst over warmtepompen. Het Warmte Effect, zoals het initiatief wordt genoemd, heeft als doel mensen bewust te maken van het belang van duurzame warmte. Ook willen de partijen het aanschaffen van een warmtepomp zo gemakkelijk mogelijk maken. Bezoekers kunnen zich vrijblijvend laten inspireren en informeren over duurzame energie. Toegang is gratis. Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan via http://www.hetwarmteeffect.nl/warmtepomp/aanmeldformulier-bijeenkomsten-2019.

 • Gemeente Kapelle lost meldingen openbare ruimte op met Fixi

  Sinds januari 2019 werkt de gemeente Kapelle met Fixi. Dit betekent voor u dat het eenvoudiger wordt om een melding te maken over de openbare ruimte. De website van Fixi kunt u hier vinden, melding doen. De Fixi app is beschikbaar in de Appstore en Google Playstore.