Nieuws

 • Elke stem telt!

  Beste inwoners,
  Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Hierbij wil ik alle stemgerechtigde inwoners van onze gemeente oproepen om te gaan stemmen, want iedere stem telt! Ook u kunt meebepalen wie er in de Tweede kamer komt. Elke stem meer kan net het verschil maken in wel of niet een zetel, dus een verschil in beleid. Daarnaast is het nu misschien wel belangrijker dan ooit om uw stem te laten horen.

 • Terugblik van Jongkapelle op Online Gaming Event

  Het was zweten, doorzetten, afzien, juichen en winnen tijdens het Online Gaming Event in de Gemeente Kapelle. Februari was de uitverkoren maand;  jongeren bundelden hun  krachten en namen deel aan één van de 3 gamens: Fifa 21, Rocket league of Fortnite. Jongkapelle organiseerde de avond samen met Nick Cooiman (oud esporter 51 wedstrijden eDivisie) en Max Nagtzaam (preventiewerker 1NUL1).

 • Groot Zeeuws online Verkiezingsdebat

  Op 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Om Zeeland en de Zeeuwen hierop voor te bereiden organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland het Zeeuws online verkiezingsdebat op 11 maart aanstaande om 11.00 uur.

 • Tweede Kamerverkiezing in gemeente Kapelle

  Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus neemt ook de gemeente Kapelle maatregelen om ervoor te zorgen dat deze verkiezing zo goed mogelijk verloopt. Naast het stemmen op 17 maart, is er voor de kiezers die tot de risicogroepen behoren de mogelijkheid tot vervroegd stemmen. Kiezers vanaf 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezing ook per brief stemmen. Op 17 maart rijdt er een BriefstemBus rond waar de70-plussers hun briefstem kunnen afgeven.

 • Gratis lesprogramma 'Toekomstgericht ondernemen'

  Als Kapelse ondernemer met vertrouwen de toekomst tegemoet? Misschien is het nu nog lastig te geloven. Maar met de juiste draai aan uw businessmodel is sterker uit de strijd komen écht een optie. Voor ondernemers die willen hervormen of vernieuwen ontwikkelde Qredits het lesprogramma ‘Toekomstgericht Ondernemen’. De vijf Bevelandse gemeenten bieden dit lesprogramma gratis aan!

 • Militaire oefening

  In en om de gemeente Kapelle houdt de Koninklijke Landmacht een geplande militaire oefening van 28 februari t/m 4 maart 2021. De oefening is onderdeel van een training voor militairen van de Koninklijke Luchtmacht. 

 • Wandelmaatjes gezocht voor de ‘Zeeuwse Leefstijlroute’

  Gemeente Kapelle en Cederhof Welzijn organiseren samen met Zeeland in Beweging een nieuw wandelprogramma: ‘de Zeeuwse Leefstijlroute’. Voor dit wandelprogramma zoeken wij enthousiaste wandelmaatjes die 20 weken mee willen wandelen om deelnemers te motiveren. 

 • Duurzaamheid - Subsidieregeling RRE verlengd tot eind 2021!

  Als Zeeuwse woningeigenaar kunt u tijdelijk een gratis voucher ter waarde van ongeveer 90 euro aanvragen. De Zeeuwse gemeenten stellen deze voucher ter beschikking om u te helpen bij het verduurzamen van uw woning. Waar u deze voucher voor gebruikt kiest uzelf. 

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

  Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant zorgt ervoor dat het aantal besmettingen per dag minder daalt dan een paar weken geleden, of zelfs toeneemt. Een derde golf lijkt onvermijdelijk.

 • eHerkenning, niveau 1 vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk

  Gebruikt u als ondernemer eHerkenning om aanvragen in te dienen of om andere redenen digitaal gebruik te maken van onze dienstverlening, dan is het onderstaande voor u van belang. Er zijn nu nog vijf betrouwbaarheidsniveaus beschikbaar waarmee u als ondernemer in een beveiligde omgeving toegang kunt krijgen tot onze digitale dienstverlening. 

 • MAEX Impuls Juridisch advies

  ‘De MAEX Impuls Juridisch advies van DPA heeft ons geholpen bij het kiezen van de beste rechtsvorm voor het beheren van het dorpshuis. Mede door dit advies hebben we onze stichting succesvol kunnen oprichten.’ -  Vrouwen Agatha, Amicitia

 • Laat ons weten hoe Zeeland er volgens u in 2050 uit moet zien!

  We krijgen andere wensen op het gebied van wonen en werken en zien veranderingen in het klimaat en de biodiversiteit. Hoe gaat de toekomst er dan uitzien? Hoe staat Zeeland ervoor in 2050 en wat gaan we doen om in Zeeland prettig te kunnen blijven wonen, werken en recreëren? Hiervoor hebben we in Zeeland,  gecoördineerd door de Provincie Zeeland en in co-creatie met ruim 50 andere Zeeuwse overheden, een ontwerp Omgevingsvisie gemaakt. 

 • De RRE helpt woningeigenaren bij de volgende stap in verduurzamen

  Op vrijdag 25 september start in Zeeland de Regeling Reductie Energie (RRE). De RRE is een subsidie die woningeigenaren helpt om de volgende stap te zetten in de verduurzaming van hun eigen woning, met als gezamenlijk doel 10.000 Ton CO2 reductie in Zeeland vóór 31 maart 2021.

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.