Nieuws

 • Column raadslid Pierre Kruizinga: 1 april, en morgen?

  Een column in De Scheldepost van 1 april; ik had bedacht daar iets mee te doen. Iets met grappen maken, elkaar een poets bakken en streken uithalen. Op die specifieke datum.

 • Raadsvergadering dinsdag 7 april

  Onder normale omstandigheden zijn belangstellenden van harte welkom voor het bijwonen van de raadsvergadering. Helaas is dit tot nader orde niet mogelijk. De uitzending van de raadsvergadering volgt u live via www.kapelle.notubiz.nl. Bekijk hier de agenda.

 • Cederhof Welzijn: Let een beetje op elkaar

  Activiteiten liggen stil en velen missen hun normale dagbesteding. Vooral voor inwoners die structuur nodig hebben vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom is dit extra moeilijk.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Verbod op recreatief nachtverblijf in Zeeland

  Sinds maandag 30 maart geldt er een verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland, zowel voor toeristen als Zeeuwen. Dit geldt voor recreatieparken, kampeerterreinen, minicampings, hotels, kamperen bij de boer, kamerverhuur, (Air)B&B’s, pensions, jachthavens, vakantiehuizen, tweede huizen, strandslaaphuisjes en camperplaatsen. Ook geldt er een verbod op het opbouwen van slaap- en strandhuisjes. Dat is bepaald in een Zeeuwse noodverordening die op 27 maart werd vastgesteld.

 • Sabewa Zeeland – maatregelen gevolgen coronavirus

  Sabewa Zeeland heeft de afgelopen week de nodige vragen gekregen over het betalen van de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Sabewa Zeeland neemt een pakket maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten.

 • Financiële hulp voor (zelfstandig) ondernemers in De Bevelanden

  Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus economische maatregelen te nemen. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen waar ondernemers (ZZP of MKB) gebruik van kunnen maken. Vanaf vandaag kunnen ondernemers die woonachtig zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland of Reimerswaal terecht bij GR de Bevelanden. De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van GR de Bevelanden verzorgt deze tijdelijke regelingen voor de Bevelandse gemeenten.

 • Sabewa Zeeland – maatregelen gevolgen coronavirus

  Sabewa Zeeland heeft de afgelopen week de nodige vragen gekregen over het betalen van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Sabewa Zeeland neemt een pakket maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten.

 • Franse Herdenking op 14 mei 2020 gaat niet door

  Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet tegen het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de Frans Herdenking dit jaar niet door te laten gaan in Kapelle.

 • Cederhof Welzijn week 13

  Uiteraard zijn onze welzijnswerker in deze voor iedereen moeilijke tijd bereikbaar. Wij zullen extra aandacht hebben voor onze meest kwetsbare cliënten. Waar nodig bieden we extra ondersteuning. Voelt u zich eenzaam, heeft u een vraag of hulp nodig? Bel dan naar 0113 – 34 34 74 en vraag naar iemand van Cederhof welzijn. Ook nu zijn we er graag voor u!

 • Maandelijkse wandeling

 • Column raadslid Siwart Mackintosh

  Tja en dan moet je een column schrijven voor de Scheldepost.

  Ik had een mooi verhaal in gedachte over integriteit in aansluiting op het debacle van de marinierskazerne. Waar ik me heel erg over opgewonden heb en ik nog steeds heel boos over ben.

 • Weer geld voor verkrotte woningen

  De negende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW) is vanaf 2 maart 2020 open voor aanvragen. Een PIW-subsidie kan bewoners, gemeenten en woningcorporaties helpen bij het slopen, vernieuwen of samenvoegen van verkrotte woningen. Voor de subsidie stelt de Provincie Zeeland in totaal 1 miljoen euro beschikbaar.

 • Sabewa Zeeland coulant

  Door de situatie rondom het coronavirus heeft Nederland vergaande maatregelen moeten nemen. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ondernemers, maar ook voor burgers. Om die reden heeft Sabewa Zeeland besloten coulant om te gaan met de invordering van de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen.

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Spreekuur van wijkagenten en BOA gaat niet door

  Het spreekuur van de wijkagenten en de BOA gaat aanstaande donderdag niet door. De wijkagenten zijn aanstaande donderdag tussen 17.00 en 20.00 aanwezig via het instagram- en Twitteraccount van de wijkagenten. Je kan ook bellen met 0900 88 44 of voor de BOA met 14 0113.
   

 • Regelingen voor ondernemers i.v.m corona (17-03-2020)

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat je mogelijkheden zijn.

 • Optredens Alwin uitgesteld

  Op 1, 8 en 15 april stonden optredens van Alwin gepland ter ere van het 50 jarig jubileum van de gemeente Kapelle. Door het coronavirus verplaatsen we deze optredens naar later dit jaar. Zodra deze data bekend zijn, informeren we u.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Wandelen in Wemeldinge

  De volgende maandelijkse wandeling (5 km) is op donderdag 5 maart. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Wemel. Om 09.15 uur rijden we gezamenlijk vanaf de Vroone naar de Wemel. Na afloop drinken we daar een kopje koffie/thee.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Cederhof Welzijn week 7

  Kom naar het digitaal spreekuur, de voorlichting over vogels tijdens het Sociaal café en/of het Repair Café met rolstoel- en rollatorkeuring.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.

 • Totaaluitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's voor beide verkiezingen in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).