Nieuws

 • HELP! MIJN KIND IS EEN PUBER!

  Een interactieve online talkshow voor ouders over genotmiddelen, sociale media, relaties & seksualiteit en stress, somberheid en suïcidaliteit.

 • Gemeentehuis gesloten 13 en 14 mei

  Vanwege Hemelvaart is het gemeentehuis gesloten op donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei. Onze medewerkers zijn u op maandag 17 mei graag weer van dienst.

 • Militaire oefening

  In en om de gemeente Kapelle houdt de Koninklijke Landmacht een geplande militaire oefening op 15 mei 2021 tussen 07.00 en 18.00 uur. De oefening is onderdeel van een training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.

 • Fotowedstrijd

  Op 1 juli steken wij onze website in een nieuw jasje! Hiervoor zijn we op zoek naar een mooie headerfoto (De foto op onze homepage). Ben jij een goede amateurfotograaf? Heb je een mooie foto uit de gemeente Kapelle en wil je kans maken op een leuke prijs?

 • Herdenking 4 mei

  Ook dit jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesmissies hierna. We staan stil bij hen die sneuvelden, terwijl er gevochten werd voor de vrijheid.

 • Herdenking 4 mei: Gedicht kinderburgemeester en toespraak burgemeester

  Vanavond stonden we stil bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesmissies hierna. Bij hen die sneuvelden, terwijl er gevochten werd voor de vrijheid. De herdenkingsdienst vond plaats in de Nederlandse Hervormde Kerk. De heer Joop van den Berg, kerkelijk werker Hervormde Gemeente, leidde de dienst. De heer Andries Looijen en mevrouw Corrie Mol, van het 4 mei comité, lazen de namen voor van de oorlogsslachtoffers. Vervolgens las Kinderburgemeester Steyn Almekinders een gedicht voor en hield burgemeester Fons Naterop een korte toespraak.

 • Vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

  Burgemeester Fons Naterop heeft op maandag 26 april vijf inwoners verblijd met een Koninklijke Onderscheiding. Zij hebben zich als vrijwilliger langdurig ingezet voor de samenleving. 

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  Heeft u door de coronacrisis plotseling minder inkomen en komt u niet in aanmerking voor bestaande regelingen? Heeft u hierdoor problemen met het betalen van uw woonlasten? Dan kunt u een TONK-uitkering aanvragen bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR De Bevelanden.

 • eHerkenning, niveau 1 vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk

  Gebruikt u als ondernemer eHerkenning om aanvragen in te dienen of om andere redenen digitaal gebruik te maken van onze dienstverlening, dan is het onderstaande voor u van belang. Er zijn nu nog vijf betrouwbaarheidsniveaus beschikbaar waarmee u als ondernemer in een beveiligde omgeving toegang kunt krijgen tot onze digitale dienstverlening. 

 • MAEX Impuls Juridisch advies

  ‘De MAEX Impuls Juridisch advies van DPA heeft ons geholpen bij het kiezen van de beste rechtsvorm voor het beheren van het dorpshuis. Mede door dit advies hebben we onze stichting succesvol kunnen oprichten.’ -  Vrouwen Agatha, Amicitia

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.