Nieuws

 • Denk mee over het integraal masterplan Wemeldinge

  Graag gaan we samen met de inwoners van Wemeldinge aan de slag om Wemeldinge nog mooier te maken. Daarom hebben de inwoners van Wemeldinge begin december een uitnodiging met nieuwsbrief ontvangen om mee te denken over het integraal masterplan Wemeldinge. 

 • Ontwikkelingen Zuidhoek 3 fase 2 (West)

  Zuidhoek 3 fase 1 (Oost) is volop in ontwikkeling. Alle bouwkavels zijn uitgegeven en bijna alle woningen zijn verkocht. Om het woningaanbod op peil te houden, starten we de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van Zuidhoek 3 fase 2 (West).

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Jaarwisseling gemeente Kapelle

  De jaarwisseling 2020/2021 is rustig verlopen in de gemeente Kapelle. De jaarwisseling heeft de gemeente, volgens een eerste inschatting, € 10.500,- gekost. Dat betreft € 7000,- aan voorbereidingskosten en € 3500,- aan materiële schade. De kosten vallen lager uit dan vorig jaar (€ 14.000,-).

 • Nieuwjaarsboodschap burgemeester

  Lieve mensen,

  We hebben een bizar jaar afgesloten! U heeft allemaal uw eigen ervaringen gevoeld: thuis, bij familie of vrienden of op het werk. Ervaringen die bij de een harder is aangekomen dan bij de ander, maar we hebben het wel allemaal op onze eigen manier beleefd.

 • Vervolg wegenplan

  De gemeente Kapelle werkt aan een wegenplan. In dit plan beschrijven we wat de gewenste functie van wegen en straten is (bijvoorbeeld 50 of 30 km/u), hoe we onze wegen willen inrichten en op welke plekken we aanpassingen willen doen, bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

 • Vernieuwde identiteitskaart per 4 januari 2021

  Personen die vanaf maandag 4 januari 09.00 uur een identiteitskaart aanvragen, ontvangen een identiteitskaart met een inlogfunctie.

 • Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. 

 • Helpt u mee tijdens de verkiezingen?

  Wilt u meehelpen om de komende Tweede Kamerverkiezingen goed te laten verlopen? Meldt u dan aan als lid van een stembureau in de gemeente Kapelle! Als stembureaulid zorgt u ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt en dat de telling zorgvuldig gebeurt. Om u goed voor te bereiden op deze dag, krijgt u een korte digitale cursus en afrondende toets.

 • De RRE helpt woningeigenaren bij de volgende stap in verduurzamen

  Op vrijdag 25 september start in Zeeland de Regeling Reductie Energie (RRE). De RRE is een subsidie die woningeigenaren helpt om de volgende stap te zetten in de verduurzaming van hun eigen woning, met als gezamenlijk doel 10.000 Ton CO2 reductie in Zeeland vóór 31 maart 2021.

 • Zeeland in Stroomversnelling: subsidies voor bedrijven, stichtingen en verenigingen

  Zeeland wil de economie verder versterken, door de concurrentiekracht te verhogen. Er zijn aantal subsidieregelingen vanuit Zeeland in Stroomversnelling voor bedrijven, verenigingen en stichtingen.

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.