Nieuws

 • Verklaring CDA Kapelle: Evert Damen legt wethouderschap neer

  CDA-wethouder Evert Damen heeft na intensief beraad en overleg met fractie en bestuur besloten zijn wethouderschap neer te leggen. Het CDA Kapelle betreurt zijn beslissing maar is hem dankbaar voor dat wat hij voor Kapelle en het CDA heeft betekent, sinds 2006 als raadslid en sinds 2010 als wethouder.

 • Raadsvergadering Gemeenschappelijke Regelingen donderdag 28 mei 2020

  Onder normale omstandigheden zijn belangstellenden van harte welkom voor het bijwonen van de raadsvergadering. Helaas is dit tot nader orde niet mogelijk. De uitzending van de raadsvergadering op donderdag 28 mei start om 19.30 uur en volgt u live via www.kapelle.notubiz.nl.

 • Column raadslid Henk Keurhorst: Vrijheid

  We herdachten onze 75-jarige bevrijding en de 80-jarige Franse slag in gebondenheid van het coronavirus. Misschien hierdoor wel intenser herdacht zonder al teveel ceremonieel. Onze vrijheid is bevochten en zeker niet vanzelfsprekend. Velen gaven hun leven, ook vanuit Kapelle. Hoe weinig landen kennen onze mate van vrijheid. Het is goed en het is het waard onze vrijheid te herdenken en te blijven herdenken. Ook of juist nu we de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus ervaren.

 • Volg de raadsvergadering van dinsdag 26 mei live via Notubiz

  Onder normale omstandigheden zijn belangstellenden van harte welkom voor het bijwonen van de raadsvergadering. Helaas is dit tot nader orde niet mogelijk. De uitzending van de raadsvergadering op dinsdag 26 mei start om 19.30 uur en volgt u live via www.kapelle.notubiz.nl.

 • 20 mei: Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen. Daarvoor is nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderde Nederlandse samenleving en economie. Meer informatie op  de website van de Rijksoverheid.

 • Wie verdient een Koninklijke Onderscheiding in 2021?

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding of ‘lintje’. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen, voor elke gewenste kandidaat.

 • Welkom bij de milieustraat in Kapelle, maar niet voor al uw afval

  De afgelopen periode is er grote drukte op de Zeeuwse milieustraten, ook op de milieustraat in Kapelle. Veel mensen pakken deze coronatijd aan om hun huis op te ruimen en flink in hun tuin aan het werk te gaan. Hierdoor is het drukker dan anders op de milieustraten. Daarnaast zijn er allerlei extra veiligheidsmaatregelen getroffen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het coronavirus. Om veilig te kunnen werken en voldoende afstand tot elkaar te kunnen houden is bijvoorbeeld een toegangsdosering met verkeersregelaars ingesteld. Hierdoor moet u langer wachten, dan u gewend bent, om uw afval kwijt te kunnen op de milieustraten. We vragen hiervoor uw begrip.

 • GEEF UW MENING over duurzame energie

  Samen verbonden aan een duurzaam Kapelle

  De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben een groot effect op onze samenleving en de alledaagse gang van zaken. We begrijpen dit, zorg goed voor elkaar en volg de richtlijnen van de Rijksoverheid op. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 • Gemeentehuis gesloten

  Vanwege de feestdagen is het gemeentehuis gesloten op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei 2020. Onze medewerkers zijn u op maandag 25 mei 2020 graag weer van dienst.

 • Versoepeling maatregelen

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar ook in Zeeland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat we de maatregelen zo goed mogelijk blijven volgen. Het vermijden van drukte is een van deze regels die we goed moeten naleven.  

 • Kolkenreiniging

  Vanaf dinsdag 19 mei worden binnen de gehele gemeente de kolken gereinigd. Wilt u bij het parkeren van uw auto hiermee rekening houden, zodat de kolken bereikbaar zijn. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Franse Herdenking op 14 mei 2020 gaat niet door

  Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet tegen het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de Frans Herdenking dit jaar niet door te laten gaan in Kapelle.

 • Kapelle, Wemeldinge en Schore helpen elkaar

  Momenteel zijn we gedwongen om onze sociale contacten op een laag pitje te zetten. Waar het normaal gesproken vanzelfsprekend is om even op bezoek te gaan bij iemand, iemand te voorzien van praktische hulp of zelfs even een praatje te maken, is dit in komende weken die voor ons liggen niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch contact met elkaar mogelijk te maken op een veilige manier heeft Cederhof welzijn “belmaatjes” in het leven geroepen.

 • Spreekuur van wijkagenten en BOA gaat niet door

  Het spreekuur van de wijkagenten en de BOA gaat aanstaande donderdag niet door. De wijkagenten zijn aanstaande donderdag tussen 17.00 en 20.00 aanwezig via het instagram- en Twitteraccount van de wijkagenten. Je kan ook bellen met 0900 88 44 of voor de BOA met 14 0113.
   

 • Regelingen voor ondernemers i.v.m corona (17-03-2020)

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat je mogelijkheden zijn.

 • Optredens Alwin uitgesteld

  Op 1, 8 en 15 april stonden optredens van Alwin gepland ter ere van het 50 jarig jubileum van de gemeente Kapelle. Door het coronavirus verplaatsen we deze optredens naar later dit jaar. Zodra deze data bekend zijn, informeren we u.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Wandelen in Wemeldinge

  De volgende maandelijkse wandeling (5 km) is op donderdag 5 maart. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Wemel. Om 09.15 uur rijden we gezamenlijk vanaf de Vroone naar de Wemel. Na afloop drinken we daar een kopje koffie/thee.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Cederhof Welzijn week 7

  Kom naar het digitaal spreekuur, de voorlichting over vogels tijdens het Sociaal café en/of het Repair Café met rolstoel- en rollatorkeuring.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.

 • Totaaluitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

  Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Hieronder kunt u de totaaluitslag op kandidaatniveau downloaden. Ook zijn de processen-verbaal van alle stembureau's voor beide verkiezingen in te zien (hieronder digitaal, maar ook fysiek in het gemeentehuis).