Nieuws

 • Inzamelen grof afval

  De grof afvalroute wordt twee keer per jaar gereden. De eerstvolgende keer is op woensdag 28 april 2021. Aanmelden van grof afval kan bij de ZRD tot en met maandag 26 april 2021 vóór 12.00 uur, via telefoonnummer 0900 – 44 33 333. Let op: het afval moet uiterlijk om 7.00 uur aan de weg te staan.

 • Raadsvergadering dinsdag 20 april

  Onder normale omstandigheden zijn belangstellenden van harte welkom voor het bijwonen van de raadsvergadering. Helaas is dit tot nader order niet mogelijk. De uitzending van de raadsvergadering op dinsdag 20 april start om 19.30 uur en volgt u live met beeld via https://kapelle.notubiz.nl/live.

  Agenda raadsvergadering 20 april 2020

 • De bloesem van Zeeland: Kapelle opent bijenhotel in Park Pronkenburg

  Vandaag was de opening van een nieuw bijenhotel in de gemeente Kapelle. Het bijenhotel heeft de vorm van bloesem, passend bij het logo van de gemeente en staat op een mooie plek in Park Pronkenburg, ten noorden van het Kapelse bos. 

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

 • Gemeente Kapelle zoekt ambassadeur LHBTI

  Wij willen onze gemeente LHTBI-vriendelijker maken. Daarom zijn we op zoek naar hét gezicht van LHTBI in onze gemeente. Een verbinder tussen inwoners, gemeente en samenleving. Kijk op www.werkenbijdebevelanden.nl voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie.

 • Skatemiddag Wemeldinge

  Donderdag 15 april vanaf 14.15 -17.00 uur kun je gezellig skaten, steppen, skeeleren of rolschaatsen. Neem je eigen spullen mee. Dit keer kun je geen spullen lenen. Locatie: terrein voor het voetbalveld. Hapje en drankje gratis. 

 • Nieuwe naam sportcentrum Kapelle: De Bloesem

  De nieuwe naam van het sportcentrum in Kapelle wordt ‘De Bloesem’. De jury bestaande uit wethouder Jon Herselman, de kinderburgemeester, een vertegenwoordiger van de sportraad, Zwemvereniging de Bevelanders en GV Olympia heeft deze naam gekozen op basis van 140 ingezonden namen.

 • De Zeeuwse Leefstijlroute: unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid

  Persoonlijke doelen, verbeteren van uw conditie, minder medicijnen gebruiken, samen wandelen en gezelligheid. Dit zijn ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  Heeft u door de coronacrisis plotseling minder inkomen en komt u niet in aanmerking voor bestaande regelingen? Heeft u hierdoor problemen met het betalen van uw woonlasten? Dan kunt u een TONK-uitkering aanvragen bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR De Bevelanden.

 • eHerkenning, niveau 1 vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk

  Gebruikt u als ondernemer eHerkenning om aanvragen in te dienen of om andere redenen digitaal gebruik te maken van onze dienstverlening, dan is het onderstaande voor u van belang. Er zijn nu nog vijf betrouwbaarheidsniveaus beschikbaar waarmee u als ondernemer in een beveiligde omgeving toegang kunt krijgen tot onze digitale dienstverlening. 

 • MAEX Impuls Juridisch advies

  ‘De MAEX Impuls Juridisch advies van DPA heeft ons geholpen bij het kiezen van de beste rechtsvorm voor het beheren van het dorpshuis. Mede door dit advies hebben we onze stichting succesvol kunnen oprichten.’ -  Vrouwen Agatha, Amicitia

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Emergis biedt extra psychische ondersteuning tijdens coronacrisis met telefoonlijn en online hulp en advies

  Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor je zijn!
  In deze lastige tijd waarin fysiek sociaal contact wordt bemoeilijkt, kunnen mensen vanaf nu elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur bellen met de Emergis telefoonlijn. Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen.

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 • Noodpakket voor zzp’ers en (kleine) ondernemers

  Vanaf 25 maart 2020 kunnen zzp’ers en (kleine) ondernemers, gebruikmaken van de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, zoals inkomensondersteuning of een lening bedrijfskapitaal. Woont u in de gemeenten Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal en wilt u gebruik maken van deze regelingen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij GR de Bevelanden.

 • Cederhof Welzijn - Coronavirus

  Alle activiteiten van Cederhof welzijn zijn geannuleerd. De welzijnswerkers werken vanuit huis. Dat betekent dat er geen huisbezoeken worden afgelegd, ook niet door onze vrijwilligers. Ook gaat ons inloopspreekuur niet door en is ons kantoor gesloten.

 • Resultaten enquête huidig afvalbeleid

  Eind vorig jaar hebben we een enquête binnen de gemeente gehouden over het huidige afvalbeleid. Deze enquête maakt onderdeel uit van een totale evaluatie van het afvalbeleid in Kapelle. Die per 1 januari 2016 met invoering van het Diftarsysteem is ingezet.

 • Burgerzaken? Afspraak maken!

  Burgerzaken werkt vanaf 1 juli 2019 op afspraak.