Vanaf maandag 3 augustus testen op het coronavirus in Vlissingen

Vanaf maandag 3 augustus is het ook mogelijk om in Vlissingen te laten testen op het coronavirus (COVID-19). De ingang van de testlocatie is bereikbaar via de Sottegemstraat in Vlissingen.

Testlocatie Walcheren

GGD Zeeland opent de nieuwe testlocatie op Walcheren in samenwerking met Adrz en het Rode Kruis. Er is gekozen voor een extra testlocatie in Vlissingen zodat er een goede verdeling is van testlocaties in Zeeland. Met de opening van deze nieuwe testlocatie kan het aantal testen dat dagelijks in Zeeland uitgevoerd kan worden opgehoogd worden tot wel 700 stuks. Hiermee wordt voorbereid op de verwachte landelijke toename van testaanvragen.

Afspraak coronatest

Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak via het landelijke nummer: 0800 1202. Dit kan dagelijks van 08.00 tot 20.00. De afgelopen weken werden de Zeeuwse testlocaties, net als alle andere testlocaties in Nederland, drukbezocht. In de maand juli werden er in Zeeland circa 10.000 testen afgenomen.

Vier testlocaties in Zeeland

Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie in totaal vier testlocaties. Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam), Vlissingen (Adrz) en Zierikzee (Adrz). Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken. Ook plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 7 jaar.