#OranjeHelpers: jongeren in actie tegen eenzaamheid en corona

Door de maatregelen rondom corona hebben sommige mensen weinig contact met de buitenwereld. Wil jij iets doen aan de eenzaamheid in jouw omgeving? Wil je best even een paar boodschappen doen? Of een praatje maken? Bied hulp in jouw omgeving en word ook #OranjeHelper!

#OranjeHelpers is een initiatief van TijdVoorActie om samen met een groot aantal organisaties de handen ineen te slaan en jongeren te helpen zich vrijwillig in te zetten voor mensen die door de gevolgen van corona hulp nodig hebben.

Juist vanuit jongeren komt er in deze periode veel positiviteit en ontstaan er overal creatieve initiatieven. Dit willen zij zichtbaar maken en ondersteunen. Zij helpen daarom lokale pioniers verder op weg met hun acties en verbinden jongeren die zich willen inzetten met de juiste personen in hun stad of dorp.

Burgemeester Fons Naterop: "Juist in deze tijd vind ik het een bijzonder mooi initiatief om de campagne #OranjeHelpers te ondersteunen. Ik wil mij dan ook graag als ambassadeur daarvoor inzetten. Ik zou dan ook alle organisaties in Kapelle die hierin een rol of bijdrage kunnen verlenen willen oproepen om op creatieve wijze hier eens in te duiken en op een eigentijdse wijze hier invulling aan te geven. Graag blijf ik over de initiatieven ge├»nformeerd om daaraan ook een passende attentie te koppelen. Reacties zie ik graag tegemoet en kunnen je sturen aan: voorlichting@kapelle.nl. Veel succes want juist nu kunnen we saamhorigheid tonen. Samen krijgen we het coronavirus onder controle."

Aanmelden of meer informatie, kijk dan op www.oranjehelpers.nl