29 mei 2020: Nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland, versoepeling maatregelen

De regels rondom toerisme in Zeeland versoepelen weer verder. Stapsgewijs wordt de deur voor toeristen geopend. We heten toeristen welkom in onze mooie provincie, maar wijzen hen wel op de regels en de veiligheid. 

Vanaf 29 mei 2020 kunnen recreatieondernemers 75% van de slaapplaatsen weer open stellen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld in de Zeeuwse corona-noodverordening. Bekijk de noodverordening
 
Er waren vragen of binnen poolen, kaarten en darten ook weer mag. Vandaag is besloten dat dat ook weer mag vanaf 1 juni, zolang dat binnen dezelfde regels als voor de horeca gebeurt. Dus vooraf reserveren, maximaal 30 personen en met in achtneming van 1,5 meter afstand.

Het overzicht met veelgestelde vragen op Zeeland Veilig worden momenteel bijgewerkt. We verwachten dat de veelgestelde vragen op de website van de gemeente Kapelle dinsdag 2 juni weer up-to-date is. Vanwege het Pinksterweekend zullen wij uw vragen rondom de Noodverordening vanaf dinsdag 2 juni beantwoorden. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld.
 
We kunnen alleen versoepelen als iedereen de maatregelen van het RIVM blijft volgen. Dat geldt natuurlijk ook voor toeristen. Het vermijden van drukte is nu van extra groot belang. 


Help je mee?

  • Vermijd drukte
  • Doe de boodschappen zo veel mogelijk alleen
  • Zoek de rustige (strand)plekken op (een strandovergang verder) 
  • Geef elkaar de ruimte!
  • Voor tips voor de rustige plekken in Zeeland: neem contact op met de lokale VVV of kijk op www.vvvzeeland.nl