Coronavirus

In heel Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juli zijn in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepeld: ‘1,5 meter blijft de norm’. De gemeente Kapelle volgt de landelijke lijn. Wij doen ons best de maatregelen zo snel mogelijk te vertalen naar de gemeente Kapelle. Wij vragen hiervoor uw begrip. Ook de veel gestelde vragen zullen op basis hiervan worden geüpdatet. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen om de verspreiding tegen te gaan, maar ook meer informatie over wat de maatregelen betekenen voor onze dienstverlening. De meest actuele informatie van de overheid leest u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Heeft u milde klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, maak een afspraak voor een coronatest via 0800 - 1202. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U  kunt ook online een afspraak maken via www.coronatest.nl. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.  

Websites met informatie over het coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen en maatregelen in Zeeland. Hieronder een overzicht waar u antwoord op uw vragen kunt vinden.

Soort vragen Organisatie Bereikbaarheid
Vragen over coronavirus en maatregelen Rijksoverheid (RIVM) Publieksinformatienummer: 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur)
Afspraak maken voor coronatest GGD 0800 - 1202
Vragen over uitbraak en besmettingen in Zeeland GGD Zeeland Telefoonnummer: 0113 - 249 480 (op werkdagen 08.00 – 17.00 uur)
Vragen over de maatregelen in Zeeland door gemeenten, Veiligheidsregio en hulpdiensten Veiligheidsregio Zeeland Mail: ZeelandVeilig@vrzeeland.nl
Gemeentelijke websites en klantcontactcentrum van uw eigen gemeente
Vragen door bedrijven, ZZP'ers, ondernemers Kamer van Koophandel Telefoonnummer: 0800 - 2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)
Vragen door kwetsbaren in de samenleving 

Rode Kruis

Emergis

Telefoonnummer: 070 - 44 55 88 8

Telefoonnummer: 0113 - 26 70 80 (ma t/m vrij van 9.00 tot 21.00 uur)

Vragen door kinderen/jongeren

De Kindertelefoon

TEJO-huis

Telefoonnummer: 0800 - 04 32 (elke dag van 11.00 tot 21.00 uur)

Telefoonnummer: 06 - 53 93 70 99 (ma t/m vrij van 11.00 tot 21.00 uur)

Vragen met betrekking tot recreatief nachtverblijf, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat op www.zeelandveilig.nl Gemeente Kapelle Telefoonnummer: 14 0113
 • Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 17 september 2020

  Hier vindt u de noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 17 september 2020.

 • Veelgestelde vragen Coronavirus gemeente Kapelle

  De landelijke maatregelen in strijd tegen het coronavirus hebben mogelijk effect op onze dienstverlening. Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom gelden per 19 augustus aanvullende maatregelen. Wij begrijpen dat dit voor vragen zorgt. In onderstaand overzicht vindt u antwoord op de veelgestelde vragen. Wij zullen dit overzicht doorlopend aanvullen met nieuwe informatie. Voor algemene vragen over het coronavirus kunt u terecht op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of door te bellen met het informatienummer 0800-1351.

 • Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 14 augustus 2020

  De noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 14 augustus 2020.

 • Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 10 augustus 2020

  De noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 10 augustus 2020.

 • Vanaf maandag 3 augustus testen op het coronavirus in Vlissingen

  Vanaf maandag 3 augustus is het ook mogelijk om in Vlissingen te laten testen op het coronavirus (COVID-19). De ingang van de testlocatie is bereikbaar via de Sottegemstraat in Vlissingen.

 • Maatregelen Sabewa gevolgen coronavirus

  Eerder dit voorjaar nam Sabewa Zeeland de nodige maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Inmiddels zijn, in overleg met de Zeeuwse gemeenten en het Waterschap, nieuwe maatregelen genomen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de belastingen. De deadline voor het betalen van belastingen is nu verder uitgesteld naar 1 september. Waar nodig is maatwerk mogelijk.

 • Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 16 juli 2020

  Een nieuwe noodverordening van Veiligheidsregio Zeeland per 16 juli 2020.

 • Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 1 juli 2020

  Een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland 1 juli 2020.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Maandag 15 juni 2020 Grens met België weer open

  Na bijna drie maanden is vanaf vandaag, maandag 15 juni 2020, de Nederlands-Belgische grens weer open. Iedereen kan de grens weer over, ongeacht het reisdoel. De beperkingen die de afgelopen periode golden zijn niet meer aan de orde, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Ook is het vanuit Zeeuws-Vlaanderen weer mogelijk om via België naar Brabant en de rest van Nederland te reizen.

 • 15 juni 2020 Nieuwe noodverordening

  Op maandag 15 juni 2020 is er een nieuwe noodverordening opgesteld.

 • Wmo-vervoer onder voorwaarden weer opgestart per 1 juni

  Nu de samenleving geleidelijk weer op gang komt, neemt de vraag naar Wmo-vervoer sterk toe. Daarom is het vanaf 1 juni voor Zeeuwse pashouders weer mogelijk om - onder voorwaarden - gebruik te maken van Wmo-vervoer. In verband met de coronacrisis kon men vanaf 25 maart alleen gebruik maken van Wmo-vervoer voor strikt noodzakelijke ritten: bezoeken aan huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

 • 29 mei 2020: Nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio Zeeland, versoepeling maatregelen

  De regels rondom toerisme in Zeeland versoepelen weer verder. Stapsgewijs wordt de deur voor toeristen geopend. We heten toeristen welkom in onze mooie provincie, maar wijzen hen wel op de regels en de veiligheid. 

 • 19 mei 2020: de volgende stap

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Feestdag Kapelle 50 op 4 juli afgelast

  Dit jaar bestaat de gemeente Kapelle 50 jaar! Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wilden we dit jaar verschillende activiteiten voor onze inwoners organiseren. Door het verlengen van de landelijke maatregel op het verbod van evenementen tot 1 september, zijn we genoodzaakt Kapelle 50 op 4 juli 2020 af te lassen. We betreuren dat Kapelle 50 niet door kan gaan, maar de gezondheid van iedereen staat voorop! We kijken of we de verschillende activiteiten nog op een later moment kunnen organiseren. Zodra we meer weten informeren we u via deze website.

 • #OranjeHelpers: jongeren in actie tegen eenzaamheid en corona

  Door de maatregelen rondom corona hebben sommige mensen weinig contact met de buitenwereld. Wil jij iets doen aan de eenzaamheid in jouw omgeving? Wil je best even een paar boodschappen doen? Of een praatje maken? Bied hulp in jouw omgeving en word ook #OranjeHelper!

 • Aangepaste openingstijden per woensdag 8 april 2020

  Om onze dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk om tijdelijke aanpassingen te doen in de openstelling en bereikbaarheid van het gemeentehuis.

 • Initiatieven juichen we toe!

  In onze gemeente zien we mooie initiatieven ontstaan. Daar zijn we trots op! Juist nu is het van belang dat we extra naar elkaar omkijken en voor elkaar klaarstaan. Bijvoorbeeld door boodschappen voor elkaar te doen, eten klaar te maken of gewoon een telefoontje om te vragen: hoe gaat het met je?

 • Wat kunt u zelf doen?

  De controle over het virus die we sinds maart hebben bereikt, moeten we met elkaar zien vast te houden. Dit lukt alleen met de volgende basisregels die voor iedereen blijven gelden:

 • Burgerzaken, zo veel mogelijk digitaal regelen

  We willen u vragen om, zolang de coronamaatregelen gelden, uw burgerzaken zo veel mogelijk online te regelen. Dit doet u op www.kapelle.nl/onlineregelen. Voor de burgerzaken die u niet online kunt regelen, kunt u online een afspraak inplannen of bellen naar 14 0113. Heeft u vragen? Dan kunt u het beste mailen naar burgerzaken@kapelle.nl  We zijn momenteel telefonisch zeer beperkt bereikbaar.