Ambassadeurs duurzaam Kapelle

Ineke Nijssen

De tip van Ineke: 'ga zuinig om met wat je koopt'. Met gezond verstand kan iedereen bijdragen aan een duurzamere toekomst volgens de bewoonster van het energiezuinige rijksmonument: Meestoof De Nijverheid. Deze oude opslagplaats uit 1871 heeft zij de afgelopen jaren omgetoverd tot een duurzame woning. Een uniek project. Hoe Ineke dat gerealiseerd heeft leest u hier.

Naar het verhaal van Ineke Nijssen

Robin Valentijn

'Afval is pure ellende.' Dat zijn rake woorden van Robin Valentijn, ook wel bekend als de 'bakfietsman' in Kapelle. Hij wil mensen bewust maken van het feit dat afval niet op straat hoort en dat doet hij door op zijn bakfiets door de gemeente te fietsen om zo zwerfafval op te ruimen. Robin vertelde onlangs zijn verhaal en heeft daarbij een belangrijke boodschap aan iedereen: 'Heb oog onze mooie natuur en omgeving.' Het volledige verhaal van Robin lees je hier.

Naar het verhaal van Robin Valentijn

Juust

Bouwen aan een toekomstbestendige openbare ruimte. Dat is waar de heren van Juust BV dagelijks mee bezig zijn. Vanuit hun energiezuinig kantoorgebouw zijn ze betrokken bij de duurzame totstandkoming van onze openbare ruimte. Met een energiezuinige en kostenbesparende blik maakt Juust BV plannen met oog voor de toekomst!

Naar het verhaal van Juust

Marjan Brandes

Denk je aan duurzaam dan denk je aan Marjan Brandes. Opgegroeid op een circulaire boerderij en tegenwoordig de bewoonster van een NOM-woning (Nul op de meter-woning). Marjan woont toekomstbestendig en dat kent vele voordelen.

Naar het verhaal van Marjan Brandes

Paul de Baar

Met de ambitie om binnen 30 jaar een volledig duurzame touringcarbedrijf te hebben, liet Paul de Baar zonnepanelen plaatsen op het dak van zijn bedrijf 'De Baar en Leendertse'. Dit doet hij uiteindelijk niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor huishoudens in de omgeving. Met het postcoderoosproject levert hij nu stroom aan huizen binnen dezelfde postcode. Benieuwd naar het volledige verhaal van Paul? Lees het hier.

Naar het verhaal van Paul de Baar