Gemeente Kapelle start met online verlengen rijbewijs

Vanaf 1 november 2021 is het in onze gemeente mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt na het aanvragen uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om uw rijbewijs online te verlengen, heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen op het gemeentehuis in Kapelle.

RDW Rijbewijs Online Verlengen