Coronatoegangsbewijs nodig

Het kabinet heeft besloten dat we vanaf 25 september geen 1,5 meter afstand meer van elkaar hoeven te houden

Het is fijn dat deze positieve stap gezet wordt na zo’n lange tijd. Om zo veilig mogelijk samen te komen moet u de komende tijd een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien:

  • in alle horeca binnen, behalve bij afhalen;
  • bij festivals en evenementen;
  • bij vertoning van kunst en cultuur (zoals bioscopen en theaters).

Twijfelt u of u een CTB nodig heeft? Neem dan contact op met de locatie waar u naar toe wilt.

Hulp nodig met het CTB

De meeste mensen kunnen via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl een CTB regelen. Maar wat nu als u geen smartphone, computer, printer of DigiD heeft? Vraag dan hulp aan familie, vrienden of buren. Zij kunnen u helpen om een DigiD aan te vragen of een CTB voor u printen. Wilt/kunt u dit niet ? Maak dan een afspraak met Cederhof Welzijn via 0113 – 34 34 74. Zij helpen u graag met het aanvragen van een DigiD of het printen van uw CTB.

U kunt ook contact opnemen met het landelijk telefoonnummer 0800 – 13 51. Met uw burgerservicenummer (BSN) en uw postcode kunt u een papieren CTB aanvragen. Dit bewijs wordt dan met de post naar u toegestuurd.

Heeft u uw gegevens niet gedeeld met het RIVM of bent u niet door de GGD geprikt? Dan neemt u contact op met de zorgverlener die u geprikt heeft. Deze kan dan een papieren CTB voor u uitprinten.