Annebeth Evertz genomineerd als Beste Lokale Bestuurder

Wethouder Annebeth Evertz van Kapelle is door Binnenlands bestuur genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder 2021. Er zijn 13 genomineerden: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen.

Wethouder Evertz heeft in haar portefeuille:

  • werk, inkomen en armoedebeleid;
  • jeugdhulp;
  • maatschappelijke ondersteuning;
  • gezondheidszorg en
  • algemeen maatschappelijk werk.

Daarnaast is zij vertegenwoordiger in Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio en Gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland.

Nominatie

In de eerste ronde van Beste Lokale Bestuurder hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland wethouder Evertz genomineerd en hun waardering voor haar uitgesproken. Dat heeft ertoe geleid dat zij in deze eerste ronde de meeste nominaties in de provincie Zeeland heeft ontvangen.

Wethouder Evertz wordt beschreven als iemand die veel voor elkaar krijgt in de gemeente Kapelle door haar betrokkenheid, eerlijkheid en inlevend vermogen. Voorbeelden hiervan zijn: de vroegsignalering van financiële problemen, haar aanpak van eenzaamheid, het LHBTI-beleid en het alzheimercafé.

Reactie burgemeester Fons Naterop op nominatie

Burgemeester Fons Naterop: ‘Ik ervaar Annebeth als een zeer betrokken wethouder die pro-actief handelt en binnen de regio haar nek uit steekt en verantwoordelijkheid oppakt. Ik ondersteun de nominatie dan ook van harte!’.

Stemmen kan tot 30 januari

De nominaties zijn bekend gemaakt, dus nu is het aan het publiek om te gaan stemmen. Stemmen kan tot 30 januari 2022 via de website www.bestebestuurder.nl. Hierop staan alle genomineerden vermeld. Op 3 februari wordt de beste bestuurder 2021 bekend gemaakt tijdens Kompas, het online evenement van Binnenlands Bestuur.