Gemeente Kapelle voert ‘Afval scheiden loont’ in

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van Kapelle is dinsdagavond 20 januari 2015 het voorstel ‘Afval scheiden loont’ aangenomen. De gemeente Kapelle gaat daarmee een belangrijke stap zetten op de weg naar minder restafval en meer grondstoffenhergebruik. De inwoners kunnen daar hun voordeel mee gaan doen.

Het principe ‘Afval scheiden loont’, ook wel diftar genoemd, is per 1 januari 2016 ingevoerd. Inwoners betalen voor het aantal malen dat de grijze container aan de weg wordt gezet. Wie zijn afval aan huis goed scheidt, zal merken dat de grijze container minder snel vol is en dus minder vaak kan worden aangeboden. Dat bespaart dan al snel een interessant bedrag per jaar op de afvalstoffenheffing. Het principe is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Kapelle is de eerste Zeeuwse  gemeente die het systeem met een tariefstelling op basis van aanbod van restafval gaat invoeren. Zij volgt hiermee echter vele voorbeeldgemeenten in Nederland die het reeds met succes hebben ingevoerd. Ook de rijksoverheid vindt een verdergaande afvalscheiding een speerpunt van haar milieubeleid, en stimuleert het principe ‘Afval scheiden loont’ als een belangrijke eerste stap op de goede weg.

In de brochure Afval scheiden loont treft u de belangrijkste informatie over het project aan.

  • a A

Contactgegevens

Kerkplein 1
4421 AA Kapelle

Postbus 79
4420 AC Kapelle

Binnenland: 14 0113 (info)
Buitenland:  +31 113 33 31 10
F 0113 - 34 17 91
E afvalscheidenloont@kapelle.nl