Werkzaamheden aan het spoor in april en mei

Binnenkort werkt ProRail bij u in de buurt aan het spoor. Als u dichtbij woont, heeft u daar mogelijk last van. Als u exact wilt weten waar er wanneer gewerkt wordt, kunt u in de bijlagen kijken voor meer informatie.

Aan- en afvoer van materiaal

Bij het busstation aan de Westelijke Parallelweg in Krabbendijke slaat ProRail bouwmaterialen op in een depot. Het depot gebruiken we in april en mei in drie weekenden om spoorwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Als u dichtbij het busstation woont kunt u hinder ondervinden van de werkzaamheden. Na ieder weekend maken we ruimte zodat bussen gebruik kunnen maken van het busstation. Een aantal materialen en de bouwketen blijven staan voor het weekend erna. In het overzicht op de achterzijde van deze brief ziet u de exacte tijden van de werkzaamheden.

Overweg Noordweg en een deel van de Westelijke Parallelweg tijdelijk afgesloten

Door de werkzaamheden is de overweg Noordweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.
De Westelijke Parallelweg is ook afgesloten vanaf de overweg Noordweg tot aan het busstation. De afsluitingen zijn nodig voor de veiligheid van weggebruikers en spoorwerkers. In het onderstaande schema ziet u de exacte tijden van de afsluitingen.

Spoorvernieuwing

Tussen de Zanddijk in Kruiningen en de Middenweg in Kapelle wordt 3600 meter spoor vernieuwt. We vernieuwen de ballast (spoorgrind) en vervangen de bielzen. Zo zorgen we dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. Als u dichtbij het spoor woont kunt u overlast ondervinden van de werkzaamheden omdat we werken met grote machines. Ook kunt u last hebben van de bouwverlichting. We vernieuwen in drie weekenden het spoor. We starten in het eerste weekend bij de Zanddijk in Kruiningen. Daarna werken we verder over het kanaal en eindigen het derde weekend bij de Middenweg in Kapelle.

Overwegen tijdelijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Meer informatie over de omleiding vindt u op de website van de gemeente of in het plaatselijke huis-aan-huisblad.

Opslag van materiaal

Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op in een depot naast de overweg Zanddijk in Kruiningen en een depot naast de Rijksweg N289. Ter voorbereiding op de werkzaamheden worden tussen maandag 3 en vrijdag 7 april de nieuwe bielzen, overdag, aangevoerd met vrachtwagens. Op zondag 9 april (07.00 uur tot 17.00 uur) worden de oude bielzen afgevoerd met vrachtwagens vanaf het depot aan bij de Rijkweg N289. Na afloop brengen we het terrein weer terug in de oude staat.

Waarom werken we 's nachts?

ProRail werkt vaak 's nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. We begrijpen echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom proberen onze mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.
Wij zouden graag van maandag t/m vrijdag overdag werken. Omdat dit maatschappelijk lastig ligt zijn we genoodzaakt om de werkzaamheden in het weekend uit te voeren.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,70 per minuut).

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Contactgegevens

Kerkplein 1
4421 AA Kapelle

Postbus 79
4420 AC Kapelle

Binnenland: 14 0113 (info)
Buitenland:  +31 113 33 31 10
F 0113 - 34 17 91
E gemeente@kapelle.nl

Milieuklachtenlijn

T 0118 41 23 23
E milieumeldpunt@rud-zeeland.nl

Overige klachten en/of meldingen

T 14 0113
E servicecentrum@kapelle.nl

Telefonisch contact

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Openingstijden Servicecentrum Kapelle
Maandag 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur
Woensdag 09.00 - 16.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur
17.00 - 20.00 uur
(geen aangifte  geboorte, huwelijk en overlijden)
Vrijdag 09.00 - 12.00 uur